Možda se u očima HNS-a reprezentacija na Poljudu protiv Mađarske činila kao gotova stvar. No Modrić, Perišić i društvo vjerojatno već ove jeseni neće ganjati tri boda u Splitu.

''Sve ankete i drugi izvori informacija posljednjih dana pokazuju da je nogometni puk u Splitu i Dalmaciji duboko podijeljen oko ove utakmice. Mi ne želimo da se ta atmosfera podjela i antagonizma prelije na utakmicu reprezentacije i sigurno nećemo sudjelovati u organizaciji dvoboja u takvim okolnostima. Čekali smo svoju reprezentaciju godinama, neće nam biti teško strpjeti se i još malo te u nekim drugim okolnostima, zdravijim, iskrenijim i kvalitetnijim za sve, dočekati svoju Hrvatsku kao najbolji domaćini'', stoji u dijelu opsežnog priopćenja Hajduka.

U HNS-a su iznenađeni ovim priopćenjem.

''I dalje smo stajališta da te dvije stvari ne treba miješati. Odnos HNS-a i Hajduka s reprezentacijom. Mislimo da se ne trebaju postavljati ultimatumi reprezentaciji za dolazak u Split, ako je svima nama, a je svetinja reprezentacija, onda reprezentacija treba igrati svugdje u Hrvatskoj te u ovom slučaju na Poljudu, i mislim da to mi svi trebamo podržati'', mišljenja je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

Iz Hajduka uzvraćaju na tezu da je sve na njima.

''Hrvatski nogometni savez mora prihvatiti svoj dio odgovornosti za to, a ne nekorektno pokušavati prebaciti cjelokupnu odgovornost na HNK Hajduk i Grad Split stavom da je "sve na njima, žele li ili ne reprezentaciju u Splitu. Do tog cilja možemo doći, ali isključivo u atmosferi međusobnog uvažavanja, argumentiranog dijaloga i jasnih i mjerljivih ciljeva za boljitak ukupnog hrvatskog nogometa. Hrvatska je naša i želimo je na Poljudu.''

Gradonačelnik Splita, Andro Krstulović Opara već se ranije osvrnuo na ovu temu.

''Ja sasvim sigurno neću odlučivati ništa o tome jer ni do sada ni u buduće grad Split ne odlučuje o odnosima HNSa-a i Hajduka. Ni do sada, a ni ubuduće'', izjavio je prije nekoliko dana Opara.

Kustiću se u priopćenju spočitava da je prije mjesec dana na sastanku obećao krenuti ''nužno provođenje reformi u organizaciji'', no u Hajduku pomak ne vide.

''To trebamo rješavati zajedno za stolom i postoji vrijeme za to, ali da netko brani djeci da gledaju Modrića i društvo na Poljudu i da postavljaju ultimatume, mislim da to nije uredu. Dočekali su reprezentaciju jako srdačno u Omišu i to je dokaz da reprezentacija treba doći u Dalmaciju i igrati na Poljudu'', poručio je Kustić.

Podsjetimo, Hrvatska je posljednji put na Poljudu igrala prije četiri godine kada se dogodio poznati slučaj svastika. Čini se, da će se na ''rendez-vous'' Vatrenih i Poljuda morati još pričekati.