Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Maratonska sjednica

Grad Split donio odluku o Vatrenima i poslao jasnu poruku HNS-u

Splitsko Gradsko vijeće oglasilo se s priopćenjem za javnost u kojem potvrđuje da želi dolazak Vatrenih na Poljud, ali isto tako i od HNS očekuje korjenite promjene.

Torcida (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Cijeli dana trajala je maratonska sjednica splitskog Gradskog vijeća na kojoj je oko 20 sati usvojena odluka da se utakmica hrvatske nogometne reprezentacije s Mađarima igra na Poljudu.

S 25 glasova za (od 26 vijećnika) usvojen je zajednički stav da se utakmica nogometne reprezentacije protiv Mađarske igra na Poljudu.

Zatražena je korjenita promjena odnosa HNS-a prema gradu Splitu i Hajduku, traži se i isprika HNS-a te žuran dogovor sa Savezom kako bi se što prije zajednički krenulo u organizaciju.

Splitsko Gradsko vijeće oglasilo se s priopćenjem za javnost u kojem potvrđuje da želi dolazak Vatrenih na Poljud, ali isto tako i od HNS očekuje korjenite promjene.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Gradsko vijeće Grada Splita želi dolazak hrvatske nogometne reprezentacije u naš grad i odigravanje službene kvalifikacijske utakmice protiv reprezentacije Mađarske na Gradskom stadionu Poljud.

Gradsko vijeće Grada Splita traži od Hrvatskog nogometnog saveza korjenitu promjenu dosadašnjeg odnosa vodstva Hrvatskog nogometnog saveza prema Gradu Splitu i Hrvatskom nogometnom klubu Hajduk, koji se najbolje ogleda u činjenici što je hrvatska nogometna vrsta u službenim utakmicama u Splitu gostovala svega dva puta u posljednjih 20 godina, od čega jednom bez publike.

Zbog dugogodišnjeg neprimjerenog i neprihvatljivog odnosa prema našem gradu i klubu potrebna je isprika Hrvatskog nogometnog saveza, kao čin dobre volje i korak prema ozdravljenju hrvatskog nogometa i jačanju zajedništva.

U interesu hrvatskog nogometa tražimo od Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Hajduk žuran dogovor na zajedničkom sastanku, uz nazočnost predstavnika Grada Splita, a sve u svezi postizanja rješavanja brojnih devijacija i nagomilanih problema koji duže vrijeme opterećuju hrvatski nogomet, kao i zajedničkog dogovora vezano za organizaciju željenog nogometnog susreta u našem Gradu Splitu", stoji u objavi splitskoga Gradskoga vijeća.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider