Josip Juranović dobio je poziv izbornika Zlatka Dalića da se priključi hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i suigračima za nadolazeću kvalifikacijsku utakmicu s Azerbajdžanom koja se igra u ponedjeljak 9. rujna u Bakuu.

Juranović neće konkurirati za večerašnju utakmicu Slovačka - Hrvatska, a pozvan je nakon što je Tin Jedvaj ozlijedio zadnju ložu.

Kako se u Jedvajevu slučaju radi o obnovi ozljede, on je otpao i za ogled u Slovačkoj i onaj u Azerbajdžanu te je izbornik Dalić ostao samo na jednom desnom beku u momčadi - Karlu Bartolecu.

Juranović, koji zasad ima jedan nastup u dresu A reprezentacije, prvotno se našao na pretpozivu, skupa s još petoricom igrača od kojih su, zbog situacije s Ivanom Rakitićem i ozljede Matea Kovačića, dvojici već aktivirani pretpozivi. Riječ je o Marku Rogu i Miji Caktašu.

Hrvatski navijači okupirali Trnavu: Kockice preplavile ulice ''slovačkog Rima''

Izostanak Jedvaja novi je neugodan udarac za izbornika Dalića uoči najtežeg dijela kvalifikacijskog ciklusa.

Tim više što, uz brojne probleme s kojima se susreo proteklih mjeseci, Domagoja Vidu muči gležanj. No njegov nastup nije upitan i on se večeras očekuje u prvih 11 u stoperskom paru s Dejanom Lovrenom.

Utakmica Slovačka - Hrvatska počinje u 20:45 uz izravan prijenos na Novoj TV i GOL.hr-u, a specijalna emisija počinje već u 20:15.