Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Trasirali put prema proljeću

Prekrasni mali stadion: Bio je sretan Dinamu, hoće li i Vatrenima?

Gostovanje svjetskih doprvaka veliki je mamac za Slovake i ulaznica više nema.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica Slovačka - Hrvatska igra se večeras s početkom u 20:45 uz izravan prijenos na Novoj TV i GOL.hr-u (specijalna emisija počinje već u 20:15).

Mjesto odigravanja je prekrasni mali stadion Anton Malatinsky u Trnavi.

Stadion po UEFA-inoj kategorizaciji ima najveće četiri zvijezdice, a kapaciteta je 19.200 gledatelja.

Izgrađen je 2015. godine, a troškovi gradnje procijenjeni su na 25 milijuna eura. Zanimljivo, u sklopu stadiona nalazi se šoping-centar s kinodvoranama, nekoliko restorana i fan shop.

Na otvaranju stadiona gostovao je brazilski Atletico Paranaense pobijedivši s 2:0.

Stadion nosi ime po poznatom slovačkom nogometašu i treneru koji je preminuo 1992. godine. Malatinsky je rođen u Trnavi, a za Spartak je upisao 219 ligaških nastupa i postigao 79 golova. U tri je navrata vodio Spartak, a radio je i u Nizozemskoj i Austriji.

Najveće iznenađenje kvalifikacija: Prvo veliko natjecanje im je jako, jako blizu Reprezentacija Finske (Foto: AFP) Slavlje finskih reprezentativaca (Foto: AFP) Slavlje finskih reprezentativaca (Foto: AFP)

Prošle sezone u Trnavi je gostovao zagrebački Dinamo u skupini Europske lige. Modri su slavili 2:1 i načinili važan korak prema europskom proljeću. Utakmica u Trnavi je igrana pred praznim tribinama jer je slovački klub bio kažnjen zbog rasističkog skandiranja svojih navijača u prvom kolu kada su nogometaši Spartaka pobijedili na svom terenu belgijski Anderlecht.

Ovoga puta stadion će biti pun. Gostovanje svjetskih doprvaka veliki je mamac za Slovake i ulaznica više nema. Na tribinama će biti i više od 2000 hrvatskih navijača, a ulaznice su planule za pola sata.

"Sve ulaznice na koje smo imali pravo su rasprodane. Imali smo pravo na 1800 ulaznica na tribini za gostujuće navijače i još 400 ulaznica. Sve su prodane u kratkom roku", kazao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Zvijer od napadača: Zabija kao Messi i Ronaldo te sam vuče reprezentaciju prema Euru Eran Zahavi (Foto: AFP) Eran Zahavi (Foto: AFP)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider