Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Ja nisam napadač"

Sjajna sezona Kramarića u Bundesligi: Nagelsmann ga hvali na sva zvona, a on otkrio što misli o konkurenciji u napadu

Andrej Kramarić najavio je nadolazeći Euro 2020 pa otkrio gdje se najbolje osjeća na terenu.

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se u Rovinju za nadolazeće Europsko prvenstvo, a dobro raspoloženje među "Vatrenima" kvari tek neizvjesnost oko ozljede Dejana Lovrena.

"To je sport, događa se u onim trenucima kad najmanje očekuješ. Ja mu želim brz oporavak ili da nam se vrati što prije moguće", rekao je napadač hrvatske nogometne reprezentacije Andrej Kramarić.

gol expired Šok s priprema: Hrvatska otkazuje kamp za Europsko prvenstvo u Škotskoj! Razlog je kontroverzno pravilo divider

A ako ipak ne bude moguće, kao prva alternativa za nadolazeći Euro 2020 nameće se Duje Ćaleta Car.

"Ja mu želim da se što prije oporavi, a što se tiče mene, ja sam tu, spreman, imao sam dobru sezonu iza sebe. Fizički se dobro osjećam, sigurno bolje nego prije tri godine u Rusiji. Mislim da sam ozbiljniji sad i da sam napredovao u svakom nogometnom smislu", rekao je branič francuskog Olympique de Marseilla.

Nagelsman ga prozvao najboljim nogometašem kojeg je trenirao

Možda i najbolji nogomet karijere u prošloj sezoni igrao je Andrej Kramarić. Zabio je 20 golova u 28 bundesligaških nastupa za Hoffenheim. Iako je imao raznih poteškoća.

"Naravno da bi volio da sam možda prošao sezonu bez korone i bez tih sitnih ozljeda koje su me pratile, ali dobro je“, rekao je Kramarić pa dodao da je pun energije i motiva.

"Nisam umoran, spreman sam, motiviran sam i imam energije i želje nastaviti tamo gdje sam stao".

gol expired Dalićeva jedina briga: Treba li Kramarić igrati u prvih 11 na Euru? divider

Bivši trener Julian Nagelsman koji će od iduće sezone voditi Bayern, nazvao ga je najboljim nogometašem kojeg je trenirao.

"To mi je jedna od najdražih i najvećih pohvala, čak bi rekao i u karijeri. Ovim putem mu se želim zahvaliti na takvim riječima i eto, možda se negdje u budućnosti sretnemo opet", kazao je napadač hrvatske nogometne reprezentacije.

Tko zna, možda u Bayernu. Nagelsman je od Kramarića izvlačio najbolje i to na svim pozicijama, osim one centarforske. Sličnu ulogu popularni Krama bi volio imati i u reprezentaciji.

"U napadačima ne vidim konkurenciju, jer nisam napadač..."

"U nekim napadačima praktički ne vidim konkurenciju, zato što se ne smatram napadačem niti sam ikada bio napadač. Iz tog nekog razloga ne vidim konkurenciju u napadu", rekao je pa dodao da se najbolje osjeća na terenu kao povučena špica.

"Naravno da se najbolje osjećam uz napadača, kao povučena špica ili moderna desetka", rekao je pa sasvim iskreno, bez pompoznih najava, odgovorio što Hrvatska može na Europskom prvenstvu.

Šime Vrsaljko Ekskluzivni intervju s Vrsaljkom: Šime o Suarezu, Modriću i reprezentaciji, a za kraj poslao snažnu poruku navijačima divider

"Moramo biti realni i reći da sigurno ima puno boljih momčadi od nas. Mi smo ponovno jedna potencijalno dobra ekipa koja može napraviti čudesan rezultat, ali može i ispasti u grupi, jer je to naš mentalitet", rekao je, ali i naglasio jednu stvar.

"Iako bi spomenuo da se taj mentalitet u igračima i u ekipi promijenio u prijašnjim godinama", zaključio je Kramarić.

Super važna bit će prva utakmica na Europskom prvenstvu s Englezima, koja je na rasporedu 13. lipnja na Wembleyu. Tamo gdje je Andrej Kramarić istom suparniku zabio jedan od najboljih golova karijere...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider