Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
forma života

Dalićeva jedina briga: Treba li Kramarić igrati u prvih 11 na Euru?

Pred Dalićem je jako teška odluka, iako je nekoliko pusta istaknuo da već zna sastav za Engleze.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andrej Kramarić igra nogomet života pred Euro 2020. Napadač Hrvatske i Hoffenheima s 29 godina rastura u Bundesligi, a ove sezone je u 34 utakmice zabio čak 25 golova i dodao šest asistencija u svim natjecanjima.

U kakvoj je Kramarić trenutnoj formi govori podatak da je u zadnjih pet utakmica zabio šest golova i tri puta asistirao. S 20 golova u prvenstvu postao je najbolji strijelac u povijesti Bundeslige od hrvatskih nogometaša.

gol expired Ova postava Vatrenih za Euro skupila je 140 tisuća lajkova, svi se pitaju gdje je Brozović? divider

Iako bi ovo Euro moglo biti Kramarićevo on i dalje nema mjesta u prvih 11 Vatrenih u sustavu 4-2-3-1 u kojem Hrvatska najbolje igra.

ANKETA: Treba li Dalić mijenjati sustav zbog Kramarića?

Treba li Kramarić igrati u prvih 11 Vatrenih na Euru?

Ukupno glasova:

Kramarić je i sam priznao da mu taj sustav ne odgovara, ali više puta je istaknuo da se vidi u prvih 11. Moguće je da se Kramarić nalazi na vrhuncu karijere i konačno bi mogao preslikati igru iz Bundeslige u dresu reprezentacije.

U formaciji 4-2-3-1 Bruno Petković u formi je idealan jer igra okrenut leđima i razigrava krila ili se nadopunjuje s Nikolom Vlašićem s kojim ima odličnu suradnju. U ovom sustavu je Modrić šef na terenu, on razigrava, ako ne on onda Brozović preuzme njegovu ulogu.

gol expired Odbačeni Suarez osvojio naslov s Atleticom, sjeo i zaplakao. Otkriveno koga je nazvao nakon utakmice divider

Kramarić je više puta igrao u reprezentaciji na krilu i nije se snašao jer nije takva vrsta napadača. Napadač Hoffenheima u klubu igra nešto između veznjaka ili povučenog napadača, a kao takav je jedan od najboljih napadača Europe. Čak ga se povezivalo i s Bayernom, a možda se taj transfer i ostvari ovog ljeta.

Kramarić je igrač koji je naviknut da lopte dolaze prema njemu i da je igra fokusira na njega, a takav je najbolji na terenu, no hoće li Dalić odlučiti da se hrvatski napad veže uz Kramarića vidjeti ćemo u prvoj utakmici protiv Engleza 13. lipnja.

gol expired Hrvatski navijači danas su dobili najvažniji mail godine: UEFA odlučila tko može na Euro divider

Ako odluči Kramarića staviti u prvih 11 netko od standardnih bi mogao ispasti, a to su Petković ili Vlašić.

Hrvatska ima nevjerojatnu kvalitetu prema naprijed: Rebić, Petković, Perišić, Brekalo, Budimir, Livaja, Vlašić, Kramarić…, ali ne mogu svi igrati i pred Dalićem je jako teška odluka, iako je nekoliko puta istaknuo da već zna sastav za Engleze.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider