Nogomet
Nogomet

VIDEO Senzacionalni Luka Vušković zabio dva gola: Čudo od djeteta, Tottenham trlja ruke!

Luka Vušković ove sezone igra za belgijski Westerlo. Službeno na posudbi iz Hajduka, prije nego što u ljeto iduće godine i službeno postane igrač Tottenhama.

Luka Vušković (Foto:Profimedia)

Još jednu fenomenalnu utakmicu odigrao je Luka Vušković. Mladić koji ima samo 17 godina postigao je dva pogotka za Westerlo u remiju 2:2 protiv Beerschota u 10. kolu belgijske lige.

Vuškovićeva momčad dvaput je gubila, ali briljantni hrvatski talent svojim je pogocima donio bod. Prvo je bio najviši u skoku nakon kornera u 61. minuti, a onda je u 84., samo tri minute nakon što su gosti bili ponovno poveli, bio najprisebniji u gužvi u suparničkom šesnaestercu i pogodio za konačnih 2:2.

Iako je tek počeo listopad i premda se radi o 17-godišnjem stoperu, Vušković je već na četiri pogotka (ima i jednu asistenciju) u ovoj sezoni koju će odraditi u Westerlou kao posuđeni igrač Hajduka.

Podsjetimo, njega je već zakapario Tottenham, koji će Splićanima u ljeto iduće godine isplatiti odštetu od 11 milijuna eura. Rekordni transfer, najveći u povijesti Hajduka, bit će i službeno realiziran tek tada jer Englezi ne smiju registrirati maloljetne igrače, a Vušković će tek krajem veljače 2025. proslaviti 18. rođendan.

Tottenham je tražio klub za njegov daljnji razvoj i u dogovoru s Hajdukom odlučeno je da, nakon uspješne prošle sezone u poljskoj ligi (klub je bio Radomiak), Vušković ovu sezonu iskustvo stječe na višoj stepenici, u Belgiji, gdje mu zasad ide fantastično.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.
Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Tablice omogućuje Sofascore

FOTO Bizarna scena na hrvatskim terenima: Ljudi ne vjeruju što je trener drugoligaša nosio na utakmici

VIDEO Vatreni se uskoro okupljaju, Dalić ima pregršt razloga za sjajno raspoloženje

Bivša nada Barcelone svojim riječima o Perišiću: "Gotovo da može napraviti salto u fluorescentnu cijev"

Bjelica Nijemcima otkrio detalje o sukobu sa zvijezdom Bayerna: "Isprovocirao me, bila je to velika greška"

Ima nade i za Vuškovića? Nekadašnji najskuplji igrač svijeta saznao sjajne vijesti od Švicaraca