Nogomet
Nogomet

Arsenal iskoristio Cityev kiks i pobjegao na +5: Odegaard s dva pogotka riješio susret

Arsenal je slavio na gostovanju u Wolverhamptonu 0:2 u 16. kolu Premier lige.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nogometaši Arsenala povećali su svoju prednost na vrhu ljestvice engleskog prvenstva na pet bodova ispred drugog Manchester Cityja zahvaljujući 0:2 (0:0) pobjedi na gostovanju kod posljednjeg Wolverhampton Wanderersa u susretu 15. kola.

Strijelac oba pogotka bio je kapetan Martin Odegaard (55, 75), koji je u oba navrata okrunio odlične akcije suigrača.

Pomlađena Hrvatska traži pobjedu protiv senzacije s Eurobasketa koju predvodi - Hrvat

Ovom pobjedom Arsenal je stigao do učinka od 37 bodova iz 14 utakmica te odlično iskoristio 1:2 domaći poraz Cityja od Brentforda ranije u subotu.

Wolverhampton je ostao na dnu sa 10 bodova.

Newcastle nastavio pozitivan niz

Ranije u subotu su igrači Newcastle Uniteda nastavili s odličnim rezultatima ove sezone, oni su na svom terenu svladali Chelsea sa 1:0 (0:0). Jedini pogodak na utakmici postigao je Willock (67) snažnim i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Ovom pobjedom Newcastle se vratio na treće mjesto sa 30 bodova, jednim više od četvrtog Tottenham Hotspura, koji je ranije u subotu svladao Leeds United sa 4:3, a dva manje uz utakmicu više od drugog Manchester Cityja. Chelsea, za kojega je Mateo Kovačić igrao čitavu utakmicu, ostao je osmi sa 21 bodom.

VIDEO Loš dan za Hrvate u KSW-u: Račić izgubio odlukom sudaca, Barrio prekidom

Ivan Perišić odigrao je čitav susret za Tottenham Hotspur koji je na svom stadionu svladao Leeds Unired sa 4:3 (1:2) iako su gosti vodili su tri puta, sa 1-0, 2-1 i 3-2. Prvi gol na utakmici postigao je Summerville (9) nakon loše reakcije domaće obrane, na 1-1 poravnao je Kane (25) iz gužve nakon kornera, da bi Leeds na odmor otišao s prednosti zahvaljujući Rodrigu (43).

Početkom nastavka Davies (51) je izjednačio udarcem s distance nakon odbijene lopte, Rodrigo (76) je svojim drugim golom iz protunapada po treći put doveo Leeds u vodstvo, ali Urugvajac Bentancur (81, 83) je s dva gola u dvije minute, prvo šutom s ruba kaznenog prostora, a onda i iz blizine nakon sjajnog prodora Kukuševskog kreirao preokret.

Prvi navijači stižu u Katar, a samo se jedan gradić u Italiji veseli Svjetskom prvenstvu

Leeds je 14. sa 15 bodova.

Duje Ćaleta-Car igrao je do 59. minute u 1:3 (1:3) porazu Southamptona kod Liverpoola. Firmino (6) je doveo domaće u vodstvo, Adams (9) je ekspresno izjednačio, da bi Nunez (22, 42) s dva gola osigurao pobjedu Liverpoolu. Liverpool je šesti sa 22 boda, dok je Southampton 19. sa 12.

VIDEO Intervju s bivšom nadom Slaven Belupa koja žari i pali po Austriji: Postigao dva spektakularna pogotka

U prvoj utakmici 15. kola Brentford je senzacionalno kao gost svladao prvaka Manchester City sa 2:1 (1:1). Junak pobjede Brentforda bio je kapetan Toney (16, 90+8) koji je postigao oba gola svoje momčadi, dok je strijelac za City bio Foden (45+1).

Cityev skup kiks

Brentford je bolje krenuo u dvoboj i već u prvih 10-ak minuta tri puta ozbiljno prijetio domaćim vratima, ali gostujući napadači nisu bili koncentrirani. Ipak, u 16. minuti je Toney se u skoku bolje snašao od Laportea i doveo svoju momčad u prednost. T

ek nakon primljenog gola City je počeo igrati te se pritisak domaćih isplatio na samom kraju prvog poluvremena kada je Foden snažnim udarcem sa 15-ak metara "probio" Rayu na vratima. Drugo poluvrijeme obilježila je duga stanka zbog ukazivanja pomoći Laporteu zbog ozljede glave, a ta je situacija uzrokovala i sudačku nadoknadu od 10 minuta. 

Kovačićev Chelsea poražen kod Newcastlea, Perišić igrao u čudesnom preokretu Tottenhama

City je preselio igru na poovicu Brentforda, ali nije uspio poentirati. Štoviše, gosti su iz brzog protunapada u osmoj minuti nadoknade stigli po pobjede. Dasilva je odlično prošao po desnoj strani i ubacio na pet metara gdje je natrčao Toney za svoj drugi gol.

Brentford je ovom pobjedom skočio na 10. mjesto sa 19 bodova.

Standings provided by Sofascore