Nogomet
Nogomet

Barca ide u remont: U Man Cityju naciljali zamjenu za Piquea, "najbolja kupovina" mora otići

Barcelona se namjerava riješiti prekobrojnih i skupih igrača u nekim linijama te popuniti rupe talentiranim igračima…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ova sezona pokazala je da Barcelona ima problema u svim linijama. Stoga ne čudi što Katalonci namjeravaju napraviti značajnu rekonstrukciju.

Međutim, ovaj put to moraju napraviti s oskudnijim financijskim sredstvima jer kriza je pokucala i na vrata Camp Noua. Barcelona se u nekim linijama namjerava riješiti prekobrojnih i skupih igrača te popuniti rupe uglavnom talentiranim igračima.

Barca ide u remont

Čini se da kreću od uže obrane. Jednu odluku već su donijeli. Katalonski Sport piše da je menadžment Barcelone odlučio uručiti otpusno pismo Samuelu Umtitiju.

Pogledajte ludi trenutak u kojem je Bilićev WBA saznao da je izborio Premierligu!

On sigurno neće biti u momčadi za sljedeću sezonu, već mu je rečeno da traži novi klub, barem tako piše Sport. To što mu je rečeno ne znači da on to mora i prihvatiti. Slučaj Ivana Rakitića to zorno pokazuje. Umtitiju ugovor istječe tek u ljeto 2023. Međutim, navodno obje strane vjeruju da je odlazak najbolja opcija.

Francuski stoper već dugo nije u nekoj naročitoj formi. Izgubio je mjesto u udarnom sastavu i kako stvari stoje, jako će ga teško vratiti, a na klupi mu se navodno ne sjedi unatoč velikim primanjima. Što je i logično, Umtiti ima tek 26 godina i može još puno toga dati.

Zbog poznatih razloga tržište je još uvijek nestabilno, a budući da Umtiti već dugo kašljuca, nije lako pronaći novu destinaciju. Naravno, Umtiti ne traži bilo kakav klub, već dostojnu zamjenu za Barcelonu.

Zidane ostavio u nevjerici predsjednika Reala: Može izgubiti 26 milijuna eura, ali očito ga nije briga

Barca bi ga rado prodala za dobru svotu i popunila blagajnu, ali to nije baš realno. Umtiti bi prvo mogao na posudbu, na taj način Barca će se riješiti barem njegove plaće, a čini se da je Italija najbolja opcija.

Umtiti mora otići

U Barceloni se nadaju bi Napoli mogao biti zainteresiran. Napolitanci su posljednjih godina doveli nekoliko igrača iz Španjolske. Umtiti se vjerojatno može vratiti u formu, nije zaboravio igrati nogomet. Treba kontinuitet koji u Barci ne može dobiti. U Napoliju bi ga mogao dobiti.

Treba se prisjetiti da je izgledao jako dobro odmah po dolasku u Barcu iz Lyona (odšteta 25 milijuna eura). U to vrijeme Barca je imala puno transfernih promašaja, ni sada situacija nije puno bolja, a Umtiti je smatran jednom od najboljih kupovina u razmaku od nekoliko godina.

Slomljeni Khabib javio se prvi put od smrti oca i dirnuo milijune: Beckham poslao podršku

Međutim, ozljede su ga izbacile iz ritma, a konkurencija je velika. Budući da Katalonci smatraju kako se u Italiji igra manje dinamičan nogomet nego u ostalim velikim ligama, rezoniraju da bi Serie A bila pun pogodak za Umtitija. Tu bi opet mogao povratiti formu i dobro se prodati.

Dok nekom ne smrkne, drugome ne svane, kaže stara izreka. Clement Lenglet najviše je profitirao Umtitijevim zdravstvenim problemima i posljedičnim padom u formi.

Araujo popunjava rupu

Umtitijev sunarodnjak iskoristio je šansu i postao prvotimac. Lenglet donosi solidnost katalonskom timu i rijetko griješi. U Barceloni su zadovoljni njegovim predstavama pa bi uskoro mogao pasti prijedlog o produljenju ugovora. Pretpostavlja se da će Francuz nositi dres Barcelone još nekoliko godina.

S Lengletom i nedodirljivim Gerardom Piqueom, kao početnim parom stopera, Barca je, čini se, odlučila nadograditi središnji dio obrane s potentnim mladim igračima. Prvi je Ronald Araujo, 23-godišnji Urugvajac. On je član Barcine B momčadi, no obično iskoristi šansu u A sastavu kad god mu se ukaže prilika.

Iscrpljeni Bilić opisao što je govorio svojim igračima u neviđenoj drami koja im je donijela 200 milijuna funti

Stječe se dojam da ima veliki potencijal i da bi mogao osjetno napredovati. Prilično je polivalentan, ima dobru kontrolu lopte, pregled igre i pas. Može bez problema igrati zadnjeg veznog. Pogotovo je iskoristiv u situacijama kada Barca mora napasti svim silama. Zna iznijeti loptu i priključiti se napadu.

Barca treba još jednog igrača koji može pokriti stoperske pozicije. Navodno je naciljala 19-godišnjeg središnjeg braniča Manchester Cityja Erica Garciju. To je njezin bivši igrač koji je prešao u redove Građana prije tri godine.

Eric Garcia nasljednik Gerarda Piquea?

Dugo je sjedio na klupi i dobivao mrvice, no u završnici Premierlige skupio je nekoliko nastupa u nizu. U Barci vjeruju da bi on bio najbolja zamjena za Piquea, i kratkoročna i dugoročna. Zapravo njegov nasljednik. Pitanje je što o tome misle Građani? Garciji ugovor istječe u ljeto 2022.

Na Transfermarktu je procijenjen na samo šest milijuna eura, no u realnosti tržišta sigurno će stajati osjetno više. Ima tu i puno simbolike. Pique je svojevremeno također otišao u Englesku pa se vratio i postao jedna od legendi Barcelone.