FIGHT!
FIGHT!

Pogledajte snimku cijele borbe Miočić - Cormier i Stipin preokret za povijest

Stipe Miočić vratio se pobjedom protiv Daniela Cormiera na vrh teške kategorije UFC-a.

Daniel Cormier i Stipe Miočić (Foto: AFP) Foto: Afp

Galerija

Cijeli borilački svijet čekao je veliki revanš Miočić - Cormier više od godinu dana, a onda je Stipe Miočić tehničkim nokautom u četvrtoj rundi ponovo osvojio naslov prvaka u teškoj kategoriji UFC-a.

Bila je to borba o kojoj će se dugo pričati, jer Cormier je bio puno bolji od Stipe u tri runde, ukupno je zadao čak 181 udarac, ali Miočić je građen od drukčijeg materijala nego obični borci. U toj je četvrtoj rundi Cormier malo zastao, a Miočić promijenio taktiku. Počeo je gađati dojučerašnjeg prvaka u tijelo što je na kraju i presudilo.

"Razgovarao sam s trenerom i onda smo vidjeli jednu borbu Andersona Silve na kojoj je ta taktika upalila, pa smo se dogovorili da ćemo pokušati s tim'' otkrio je kasnije na press-konferenciji Miočić.

Cormier priznao gdje je pogriješio: ''Iznevjerio sam ih, a to što me Stipe završio mi je nepojmljivo''

Cormier je bio toliko šokiran porazom da je na kraju najavio i da će razmisliti o mirovini. Nakon borbe pljuštale su pohvale na račun Miočića. Čak je i predsjednik UFC-a Dana White morao priznati kako je Stipe najbolji UFC teškaš svih vremena, a čini nam se kako je taj govor imao pripremljen za Cormiera.

Otkriveni šokantni podaci nakon UFC spektakla: Cormier se dobro najeo, ali ni blizu kao on

Mnoge UFC zvijezde su se javile i odale počast Miočiću, jer u SAD-u su ipak davali prednost također velikom borcu Cormieru. No ne i čitatelji GOL.hr-a koji su uoči borbe velikom većinom prognozirali upravo pobjedu Amerikanca hrvatskih korijena.

Miočićev otac za Novu TV otkrio što mu je rekao Stipe par minuta nakon borbe

Stipe će se sada odmoriti nekoliko mjeseci, vidjet ćemo kolika će biti obavezna liječnička suspenzija. Kao favorit za njegovog sljedećeg suparnika ističe se Francis Ngannou kojeg je već jednom pobijedio i koji ga je već i prozvao. Tu je mogućnost trilogije s Cormierom, a nekako najmanje šanse vidimo odlazak Jona Jonesa u tešku kategoriju. Kako god, jedva čekamo vidjeti Stipinu sljedeću borbu.