Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Križaj Škotsku

Škotska je bila jedna od četiri reprezentacije koje nikad nismo pobijedili, znate li ostale tri?

Popis reprezentacija koje Hrvatska još nije pobijedila spao je na tri imena.

Hrvatska reprezentacija pobjedom protiv Škotske 3:1 u 3. kolu skupine F nije samo osigurala plasman u osminu finala Eura, nego je skinula još jedan urok sa sebe. Naime, Škoti su do utorka bili jedna od reprezentacija s kojima smo igrali, a koje nikad nismo pobijedili.

Sad su nam ostale samo tri velike „glave“ za skinuti, dvije bi mogli već na ovom Euru i obje igraju u skupini F, odnosno skupini prvaka, Francuska i Portugal, a treću ćemo ostaviti za koju godinu, a to je Brazil.

Posljednja utakmica sa Škotima bila nam je prva na velikom natjecanju i prva pobjeda, igrali smo još pet puta, tri smo remizirali i dva izgubili. Tri uvodne utakmice završile su bez pobjednika, dvije u kvalifikacijama za SP 2002. godine i jedan u prijateljskoj 2008., a jučerašnjom pobjedom zaključili smo niz od dva poraza bez zabijenog gola iz 2013. godine.

S Francuzima smo igrali ukupno osam puta i samo dvaput remizirali, 2004. godini u skupini na Euru i 2011. godine u prijateljskoj, a s Portugalcima smo u sedam dosadašnjih utakmica samo jednom ostali neporaženi, 2018. godine u prijateljskoj.

  gol expired Hrvatska igra u Kopenhagenu, a iz Danske dolaze sjajne vijesti što se tiče putovanja Hrvata divider

Na Brazil smo naletili četiri puta, imamo tri poraza i samo jednom smo remizirali, na našem prvom međusobnom susretu u Splitu 2005. godine kad je bilo 1:1. Imamo još jedan poraz u prijateljskoj, uoči SP-a u Rusiji prije tri godine, a preostala dva poraza su sa svjetskih prvenstava, 2006. u Njemačkoj i 2014. u Brazilu.

gol expired Logičnija postava Vatrenih i odmah sve izgleda bolje: Dalić pogodio s izmjenama, Hrvatska će biti opasna divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider