Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Logičnija postava Vatrenih i odmah sve izgleda bolje: Dalić pogodio s izmjenama, Hrvatska će biti opasna

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Škotsku 3:1 i plasirala se u drugi krug Eura. Vatreni su potpuno nadigrali borbene Škote…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vatreni su konačno posložili kockice na svoje mjesto. U najvažnijem trenutku odigrali su najbolje. Kada ih se najviše kritizira, oni su u pravilu najbolji.

Nije bilo briljantno, ali bilo je vrlo dobro. Hrvatska je nadigrala Škotsku na njezinom bunjištu, odigrala je onako smo svi priželjkivali.

Vatreni su sakrili loptu borbenim, ali tehnički nedoraslim škotskim nogometašima. Stvarali su trokute i izluđivali domaćina kratkim pasovima. U taktičkom smislu vrlo dobro odrađen posao izbornika Zlatka Dalića.

Vatreni nisu uletjeli u zamku Škota i upuštali se u "tučnjavu". Držali su se onog gdje su najjači, forsirali su tehničku igru, na koju Škoti najveći dio utakmice nisu imali adekvatan odgovor.

Vlašić je čovjek koji zna zabiti i iz polušanse 

Dalić je iznenadio postavljanjem u momčad Josipa Juranovića. I nije pogriješio, odigrao je vrlo dobro. Sudjelovao je u akciji kod pogotka, on je lansirao loptu prema Perišiću, koji je spustio strijelcu Nikoli Vlašiću. Na treningu dan uoči utakmice, Dalić nam je dao mig da će Vlašić igrati.

gol expired Škotski mediji klanjaju se Hrvatima: Modrić je igrao kao čarobnjak, onaj Brozović je igračina, a Dalićeve su rošade bile ključne divider

"Potpuno je spreman", kazao nam je u neformalnom razgovoru i između redova otkrio da namjerava Vlašića poslati od prve minute.

To je bio pun pogodak. Vlašić je gol-igrač, čovjek koji zna zabiti i iz polušanse. Upravo je to trebalo Vatrenima da im podigne samopouzdanje.

Hrvatska je puno bolja kad ima tehnički potkovanog napadača

Igra je bila znatno bolja jer je i postava bila znatno logičnija nego u prethodne dvije utakmice. Hrvatska puno bolje izgleda kada je na mjestu središnjeg ili najisturenijeg napadača tehnički potkovan igrač, koji zna sačuvati loptu, odložiti i proigrati.

gol expired Dalić otkrio što je rekao igračima na odmoru, a sad želi samo jedno: ''Hrvate na tribinama'' divider

S Brunom Petkovićem daleko lakše se slažu trokuti nego s Antom Rebićem. To je jasno kao dan. Naravno da je inspiracija Luke Modrića opet bila ključna. Na to smo se već navikli. Kada igra Modrić, igra i Hrvatska.

Sjajnu igru okrunio je majstorskim golom, baš u njegovim stilu odigravanja pasova, desnom vanjskom. Kada se Modriću pridodaju razigrani Mateo Kovačić i rastrčani Marcelo Brozović, te standardno opasni Ivan Perišić, Hrvatska jednostavno mora izgledati puno bolje.

U Kopenhagen odlučni i uzdignute glave

Bilo je pogrešaka, u pojedinim trenucima nesigurne igre u obrani, ali sve su to stvari koje u najvećem broju slučajeva neće bitno utjecati na konačni rezultat kada se ovako odigra. Naravno, puno toga ovisi i o kvaliteti suparnika. Škoti ipak nisu na razini Hrvatske. Ni blizu.

gol expired Hrvatska još ne zna protivnika u osmini finala u Kopenhagenu: Ovo su mogući protivnici divider

Hrvatska se diže i bit će vrlo opasna svima u nokaut fazi natjecanja. Vatrenima je pao veliki teret s leđa, ispunili su prvi cilj, prošli su skupinu i sada mogu igrati puno opuštenije.

Toliko potrebno samopouzdanje je vraćeno, u Kopenhagen putuju odlučni i uzdignute glave. Tko god bude suparnik, Hrvatska će biti jako opasna.

Koga bi htjeli u osmini finala?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider