Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Redaju se komplimenti

Škotski mediji klanjaju se Hrvatima: Modrić je igrao kao čarobnjak, onaj Brozović je igračina, a Dalićeve su rošade bile ključne

Škotski mediji klanjaju se Hrvatima za veliku pobjedu na Euru, a svojima ližu rane.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajna Hrvatska pobijedila je Škotsku u 3. kolu Eura i plasirala se u osminu finala s druge pozicije u skupini, a škotski mediji, koji su ovaj susret doživjeli kao „utakmicu generacije“ jer su bili u prilici plasirati se u nokaut fazu velikog turnira prvi put poslije četvrt stoljeća, ližu rane svojim igračima, ali klanjaju se velikoj partiji hrvatskog kapetana Luke Modrića.

"Modrić je jednostavno čudesan. Kao mađioničar je, kao dirigent okrestra. Brozović je također igračina koja želi loptu non-stop. Bili smo drugi cijelu današnju utakmicu i moramo pokušati zadržati glavu uzdignutom. Hrvatska je bila briljantna, a njihova veza obožava kad im daš prostora za igru. Razbili su nas u veznoj liniji,“ rekao je bivši škotski napadač Billy Dods na BBC-jevom radiju.

U istoj emisiji gostovao je i bivši škotski reprezentativni stoper Willie Miller:

"Nadali smo se na osnovu energije koju smo pokazali na Wembleyju, međutim protiv Hrvatske toga nije bilo. Što se dogodilo?“

gol expired Dalić otkrio što je rekao igračima na odmoru, a sad želi samo jedno: ''Hrvate na tribinama'' divider

"Hrvatska veza je izgledala fantastično, osobito Luka Modrić, užitak ih je gledati kako distribuiraju loptu okolo. Obrana im je bila sumnjiva, ali mi nismo odigrali dovoljno kako bi im bili pravi test,“ dodao je isti čovjek, a legendarni Ally McCoist u prijenosu na ITV-u također se poklonio Modriću:

"Bio je najbolji veznjak na terenu za kilometar i zabio fantastičan gol, užitak je gledati ga.“

Njegovo vrijeme je prošlo? Dajte molim vas

U BBC-jevim reakcijama na utakmicu bocnuli su i sve engleske medije koji su pisali kako je „Modrić prošao svoje najbolje i kako jako malo trči na ovom Euru“ objavivši kako je hrvatski maestro bio najbolji u nekoliko statističkih kategorija te su dodali sočan komentar „Njegovo vrijeme je prošlo, dajte molim vas“.

Škotski The Sun piše kako su „Hrvati slomili srca Škotima u večeri koja je mirisala na povijest“.

gol expired "Hrvatski golovi Škotskoj na Wembleyju su se slavili glasnije od Sterlingovog" divider

"Škotska je dobro krenula, međutim gol Nikole Vlašića izbio nam je sav kisik iz pluća. Škoti su se uspjeli vratiti u utakmicu, međutim Hrvatska je na koncu dokazala da je puno kvalitetnija reprezentacija,“ stoji u tekstu.

Dalićeve rošade su bile čudesne

U tekstu tiražnog The Scotsmana piše kako je ovo bila jedna od najvećih večeri u povijesti škotskog nogometa:

"Večer je puno obećavala, bila je ovo najveća noć u našoj nogometnoj povijesti poslije dugo vremena, međutim Hrvatska inspirirana Lukom Modrićem potvrdila je svoju kvalitetu i zasluženo prošla dalje.“

gol expired UEFA proglasila Vlašića igračem utakmice: "Ova nagrada mi puno znači, a želim da uvijek budemo ovakvi" divider

Glasgow Times pak slavi poteze Zlatka Dalića:

"Dalić je napravio četiri izmjene u odnosu na momčad koja je odigrala loše protiv Češke i njegovi novi ljudi su izgledali čudesno danas,“ piše u tekstu, na kraju kojeg autor skida kapu Luki Modriću i Mateu Kovačiću za suradnju pri odlučujućem golu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider