Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
postao veći heroj od lea

Ni VAR nije mogao izbaciti Messija s Mundijala: Nigeriji nije sviran još jedan 11-erac, ali im je zato oprošten crveni karton

Marcos Rojo postao je, kako kaže pjesma Prljavog kazališta, "heroj ulice bar na jedan dan", nakon što je odveo Argentinu u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Marcos Rojo i Lionel Messi slave pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Marcos Rojo spasio je Argentinu i Lionela Messija od ispadanja sa Svjetskog prvenstva već u prvoj fazi natjecanja. Pogodak koji je postigao u 86. minuti protiv Nigerije odveo je Argentinu u osminu finala, gdje ju čeka moćna, ali po igrama neuvjerljiva Francuska.

No, mogao je taj isti Marcos Rojo postati i tragičar Argentine. U 76. minuti Rojo je u svom šesnaestercu bio u skoku pored Ighala, no umjesto da izbije loptu, on ju je glavom spustio na vlastitu ruku. Lopta se odbila do Ighala koji je pucao i promašio.

Nigerijci su nakon toga tražili provjeru putem VAR-a, no turski sudac Cuneyt Cakir čak ni nakon pregleda snimke nije pokazao na bijelu točku. Ni 10 minuta kasnije, Rojo se našao u suprotnom šesnaestercu i desnom nogom, svojom slabijom, pogodio za pobjedu Argentine i nastavak sna o tome da će biti prvaci.

Marcos Rojo igra rukom (Screenshot) Marcos Rojo igra rukom (Screenshot)

ROJO IGRA RUKOM

Mnogi su mišljenja da je sudac trebao pokazati na bijelu točku, jer je ruka bila udaljena od tijela u trenutku kada je lopta pala na nju, no prije svega iz razloga što je na identičan način dan ranije sviran kazneni udarac za Iran protiv Portugala.

Sudački kriterij se očito razlikuje od osobe do osobe, ali u ovom slučaju je čini se prevagnula činjenica da bi Nigerija dobila jedanaesterac i bila na pragu izbacivanja Argentine sa Svjetskog prvenstva. Zašto inače Cakir nije pokazao na bijelu točku?

Nigerijcima oprošten crveni karton

No moramo spomenuti i kako je turski sudac u prvom dijelu utakmice vjerojatno oprostio Nigerijcima crveni karton. Di Maria se sjurio prema golu i srušen je s leđa pa iako je kraj njega bio još jedan branič Nigerije radi se o izglednoj prilici za pogodak što se po pravilu kažnjava isključenjem, a ne samo žutim kartonom.

Marcos Rojo prometnuo se u argentinskog heroja, barem na jednu večer većeg od Lionela Messija! Argentinci će u osmini finala, 30. lipnja, igrati protiv Francuske, koja je u najgoroj utakmici dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva odigrala tek 0:0 protiv Danske i time potvrdila prvo mjesto u skupini C.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider