Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
analiza milana stjelje

Ovo je postava i formacija Hrvatske za Island: Ostalo je još samo jedno pitanje

Milan Stjelja analizirao je ključne detalje uoči utakmice Hrvatska - Island.

Postava Hrvatske za Island

S obzirom da je prolazak u drugi krug osiguran i uoči utakmice Hrvatska - Island, da nekim važnim igračima prijeti suspenzija, da je Brozović već suspendiran zbog dva žuta kartona, jasno je da će Hrvatska igrati u izmijenjenom sastavu.

Val promjena kreće od samog gola jer se očekuje da će prigodu dobiti sjajni Lovre Kalinić. Četvorka ispred njega zatim bi bila: Jedvaj, Ćorluka, Ćaleta-Car i Pivarić. U veznoj liniji sigurno će biti Badelj i Kovačić, a izbornik Dalić još dvoji gurnuti Modrića od prve minute. On ga želi odmoriti, ali kapetan je izrazio želju da igra od početka.

U napadu, na krilima Perišić i Pjaca, dok bi ulogu najisturenijeg napadač trebao zaigrati Andrej Kramarić.

Dakle, ukupno samo dva prvotimca iz utakmice s Argentinom, Modrić i Perišić, ali opet s velikom dozom kvalitete. Kalinić, jasno Ćorluka, pa onda Badelj, Kovačić, te naravno cimerski tandem Pjaca - Kramarić itekakva su potvrda širine koju ima naša reprezentacija.

Ovakvoj našoj postavi Islanđani će suprotstaviti, za njih ofenzivnih, 4-4-2 s glavnim igračem Gilfyjem
Sigurdssonom
u veznoj liniji. Islanđani teško da mogu iznenaditi. Njihov stil je prilično pragmatičan.

U fazi obrane svi iza lopte, a onda kreću u juriš po oduzetoj lopti. Prvenstveno se to odnosi na napadače, koji osvajaju prostor, a onda pokušavaju glavom ili prsima ostaviti loptu veznjacima, ali čak i ako u tome ne uspiju, treba istaknuti da Islanđani jako dobro kupe one takozvane "ničije lopte" i tu su zapravo najopasniji. Jer kada pokupe loptu, odmah je šalju na bok i idu na brze centaršuteve dok još suparnička obrana nije postavljena.

I na to treba paziti jer kad im se to oduzme, onda se vidi ipak određeni nedostatak individualne kvalitete i na postavljenju obranu djeluju gotovo pa bezopasno.

I zato se posebno oslanjaju na prekide, ali nisu ni oni besprijekorni u obrani po pitanju prekida.
Vidjeli smo protiv Argentine i Nigerije da kornere brane zonom. Dakle, u dva reda po četiri igrača i osobno sam uvjeren da im dobrim napadanjem prostora možemo napraviti problema u tim situacijama.

Pogledajte cijelu analizu u priloženom videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider