Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rusi potežu ručnu

Očekivani hrvatski sastav za Rusiju i jedna lijepa vijest za izbornika Dalića

Dva dana ostala su do četvrtfinalnog ogleda Hrvatske i Rusije na Svjetskom prvenstvu.

Mogući hrvatski sastav za Rusiju (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Ona najvažnija novost je da će Mateo Kovačić definitivno biti spreman za utakmicu Hrvatska - Rusija.

Odradio je kompletni trening sa suigračima, više nikakvih upitnika tu nema i bit će na raspolaganju Zlatku Daliću za četvrtfinalnu utakmicu na Fišt stadionu.

Naravno da je Mateo vrlo bitan igrač za Dalićevu koncepciju iako nije nijednom nastupio u početnoj postavi. Neće ni u subotu, ali je vrlo važan kao džoker s klupe i sasvim sigurno je velika stvar za Dalića da će ga imati na raspolaganju u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Što se sastava tiče, za pretpostaviti je da neće biti nikakvih promjena i da će istrčati istih 11 igrača koji su pobijedili Dansku i Argentinu još u skupini.

Mogući hrvatski sastav za Rusiju (Foto: GOL.hr) Vjerojatni hrvatski sastav za Rusiju (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Inače, u četvrtak je bila i malo slavljenička atmosfera u reprezentaciji jer Dejan Lovren je slavio 29. rođendan. Nije teško zamisliti i pretpostaviti koji bi mu bio najljepši rođendan, ali za to će se morati strpiti još dva dana. Zasad je dobio tortu što je uobičajena praksa kada se za vrijeme reprezentativnih okupljanja slave rođendani.

Ruski narod u euforiji, novinari potežu ručnu

Ruski kolege na press-konferenciji nisu imale nogometnih pitanja, ali nakon što je ona završila porazgovarali smo s njima. Svi iznimno respektiraju hrvatsku reprezentaciju i, za razliku od javnosti ovdje u Rusiji koju je lagano zahvatila euforija nakon što su izbacili Španjolsku, ruski novinari ipak potežu ručnu i kažu da je Hrvatska apsolutno bolja i svjesni su da je Hrvatska ipak favorit.

Istaknuli su da je Aleksandr Golovin, jedan od njihovih najboljih igrača, okarakterizirao Luku Modriću kao najboljeg nogometaša na svijetu.

Osim Rusa, i ostali izuzetno pohvalno govore o igrama Vatrenih, ali trebat će to u subotu pokazati na Fišt stadionu.

Inače, iako je tradicija da se dan prije utakmice trenira na stadionu na kojem će se igrati i na taj način isproba travnjak, u petak neće biti treninga na Fišt stadionu jer FIFA želi da se sačuva trava.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider