Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A danas? Druga priča...

Eh, to je bio pravi, moćni Brazil: Nezaboravna momčad koja je pokorila svijet

Reprezentacija Brazila stigla je u Rusiju kao glavni favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva, ali ispali su u četvrtfinalu i vraćaju se kući.

Reprezentacija Brazila koja je bila svjetski prvak 2002. (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Brazil je izgubio od Belgije i ispao sa Svjetskog prvenstva u Rusiji. Ne samo da Selecao neće osvojiti priželjkivani šesti naslov svjetskog prvaka već su ostvarili još lošiji rezultat nego prije četiri godine. Sada neće vidjeti ni polufinale niti će se moći utješiti s kakvom medaljom.

Za naciju poput Brazila ovo je prava katastrofa i rezultatski debakl. Javnost je razočarana, traže se odgovori na mnoga pitanja, tim više jer su u Rusiju stigli kao glavni favorit za naslov. Protutnjali su teškim južnoameričkim kvalifikacijama, u prijateljskim utakmica nizali pobjede, a u domovinu se na odmor vraćaju pognutih glava.

I nakon Rusije posljednja titula ostaje im ona osvojena 2002. na SP-u koje se održalo u Japanu i Južnoj Koreji.

Ta generacija mnogima se urezala u sjećanje, a kad uspoređujemo taj i ovaj današnji Brazil, onda je jasno zašto se Neymarova generacija muči sa Švicarskom, Kostariku slomi tek golovima u sudačkoj nadoknadi i na koncu zapne u četvrtfinalu.

Pod vodstvom Luiza Felipea Scolarija, Selecao je tada dominirao na krilima čudesnog terceta. Ronaldo, Rivaldo i Ronaldinho sijali su strah i trepet svim obrana, uz najbolji bekovski par u povijesti nogometa: Cafua i Roberta Carlosa.

Sedam utakmica, sedam pobjeda i gol-razlika 18:4, to je učinak s kojim su potukli konkurenciju i osvojili Svjetsko prvenstvo.

U finalnoj utakmici su s 2:0 (oba gola Zlatne kopačke Ronalda) svladali Njemačku, a igrali su u sljedećem sastavu:

Marcos - Roque Junior, Edmilson, Lucio - Cafu, Gilberto Silva, Kleberson, Roberto Carlos - Ronaldinho, Rivaldo - Ronaldo

Brutalno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider