Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UOČI islanda

Urnebes na treningu Vatrenih: Mandžukić smjestio Lovrenu, Krama gađao koš

Hrvatski reprezentativci dobro se zabavljaju na pretposljednjem treningu prije utakmice protiv Islanda.

Galerija Trening hrvatske nogometne reprezentacije (Foto: AFP) Trening hrvatske nogometne reprezentacije (Foto: AFP)

Sjajno raspoloženje vladalo je na treningu hrvatske nogometne reprezentacije uoči posljednjeg susreta u skupini D Svjetskog prvenstva u Rusiji. Hrvatska i Island igraju 26. lipnja u Rostovu na Donu.

Igrači su se sjajno zabavljali tijekom zagrijavanja pa je tako Mario Mandžukić podmetnuo 'most' Dejanu Lovrenu dok su trčali unazad. Andrej Kramarić je uz pomoć Ivana Rakitića gađao kantu za smeće, a Ante Rebić, koji je protiv 'Gauča' dobio neugodan udarac u stopalo, dobio je poštedu i danas nije vježbao.

Na treningu se pojavio Mateo Kovačić i to s novom frizurom! Mateo je odlučio obrijati glavu gotovo do "nule".

Međutim, nakon zabave igrači su nastavili s ozbiljnim radom i pripremama za dvoboj protiv Islanda u kojem Vatreni žele osigurati 'jedinicu' u skupini.

Hrvatska je s pobjedama protiv Nigerije i Argentine izborila plasman u osminu finala i time ispunila prvi cilj, a to je prolaz skupine prvi put nakon 20 godina. Sada je u prilici osvojiti i prvo mjesto, te tako dobiti nešto lakšeg uparnika u osmini finala.

Podsjetimo, "Vatrene" u osmini finala Svjetskog prvenstva čeka ogled protiv drugoplasiranog sastava iz skupine C u kojoj vodi Francuska sa šest bodova ispred Danske koja ima četiri, te Australije (1) i Perua (0).

Izbornik Zlatko Dalić je došao u priliku da sada može odmoriti glavne igrače za osminu finala, te sačuvati one koji imaju žute kartone od suspenzija u drugom krugu.

"Želimo prvo mjesto u skupini, ali u susretu protiv Islanda moramo misliti i o osmini finala. Imamo igrače kojima prijeti suspenzija zbog kartona i bit će promjena u sastavu," naglasio je Zlatko Dalić.

Žute kartone su do sada dobili Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Šime Vrsaljko, Ante Rebić, Marcelo Brozović i Vedran Ćorluka, a Dalić će vjerojatno odmoriti i Luku Modrića, te Danijela Subašića.

Hrvatska će u nedjelju trenirati ujutro, a poslije podne putuje u Rostov na Donu gdje je 26. lipnja očekuje utakmica protiv Islanda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider