Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Šahtar slavio kod Sociedada

ManUtd slomio Bayer, Van Persie zabio sjajan gol 'poluškaricama'

Darijo Srna, kapetan Šahtara, pokrenuo je akciju za prvi gol svoje momčadi u gostujućoj pobjedi kod Real Sociedada 2-0 na startu Lige prvaka u A skupini…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Srninog niskog ubačaja s desne strane, Douglas Costa je šmekerski jednim dodirom uposlio Alexa Teixeiru, koji je preciznim udarcem poentirao za 0-1. Isti igrač je opet pokazao zavidnu preciznost kada je u 87. minuti s 18 metara naciljao u kut suparničkog vratara Brava za potvrdu pobjede momčadi iz Donjecka.

Manchester United – Bayer Leverkusen 4-2

Real Sociedad – Šahtar 0-2

Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta za svoju momčad, dok Eduardo da Silva nije dobio priliku s klupe.

>> Mandžukić zabio prvijenac u Ligi prvaka na Allianz Areni!

>> Real zgazio Galatasaray, veliko iznenađenje u Kopenhagenu!

>> PSG protutnjao kroz Pirej: Ibra promašio 'penal', Weiss zabio sjajan gol

Real Sociedad je dominirao u pokušajima (15-6), kao i u udarcima u okvir gola (9-4), te može žaliti za svojim prilikama. Gosti su svoje znalački iskoristili i na najbolji način otvorili natjecanje.

Manchester Unitd pobijedio Bayer 4:2

Manchester United slavio je na Old Traffordu protiv Bayera s 4-2. Domaćin je poveo u 22. minuti, kada je Wayne Rooney spretno poentirao udarcem desnom nogom sa šest metara nakon odličnog ubacivanja Evre s lijeve strane.

U 54. minuti, gosti su stigli do izjednačenja. Simon Rolfes je udarcem izvan kaznenog prostora, uz lagano odbijanje lopte od Carricka, svladao De Geu.

No, radost gostiju nije dugo trajala. U 59. minuti je Robin van Persie zabio sjajan gol iz voleja ''poluškaricama'' desnom nogom nakon centrašuta Valencije s desne strane.

U 70. minuti Rooney je zabio drugi gol na utakmici, iskosa s lijeve strane. Devet minuta kasnije, Rooney se našao u ulozi asistenta. Gurnuo je loptu prema Valenciji koji je niskim udarcem matirao vratara ''apotekara'' Lena. Poraz gostuju ublažio je Ömer Toprak u 88. minuti. Nakon kornera s desne strane, u jednoj gužvi je uspio zakucati loptu u mrežu iz blizine. (TS) 

Liga prvaka, skupina A, 1. kolo:

Manchester United – Bayer Leverkusen 4-2 (Rooney 22, 70, Van Persie 59, Valencia 79 / Rolfes 54, Toprak 88)

Real Sociedad – Šahtar 0-2 (Alex Teixeira 65, 87)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider