Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bayern uvjerljiv

Mandžukić zabija i u Ligi prvaka, Guardiola 'iznimno sretan'

Nogometaši Bayerna trijumfalno su krenuli u obranu naslova europskih prvaka. U 1. kolu skupine D Lige prvaka na Allianz Areni su svladali CSKA s 3-0, a među strijelcima je bio i Mario Mandžukić…

Vratar moskovskog kluba Igor Akinfejev kapitulirao je u Münchenu već na početku četvrte minute. David Alaba je izborio slobodan udarac na 20-ak metara udaljenosti.

Bayern - CSKA 3-0

Viktoria Plzen - Manchester City 0-3

Sam ga je uspješno i izveo, prebacivši živi zid i poslavši loptu u lijevi golmanov kut. Akinfejev je uspio dodirnuti loptu, ali ništa više od toga.

>> ManUtd slomio Bayer, Van Persie zabio sjajan gol 'poluškaricama'

>> Real zgazio Galatasaray, veliko iznenađenje u Kopenhagenu!

>> PSG protutnjao kroz Pirej, Ibrahimović promašio 'penal'

Ni, nakon što su došli do prednosti nogometaši Pepa Guardiole nisu smanjili gas. Nastavili su s opsadom ruskoga gola, a najviše je prilika imao naš Mandžukić. U sedmoj se minuti našao sam pred Akinfejevim, ali nije dobro pucao, pa 27-godišnjem vrataru nije bilo teško obraniti. Sedam minuta kasnije hrvatski je napadač pucao glavom preko gola, potom je u 37. minuti, također nakon udaraca glavom, pogodio vratnicu, da bi napokon u 41. minuti matirao gostujućeg golmana.

Prvijenac Mandžukića na Allianz Areni u Ligi prvaka

Arjen Robben je izveo slobodni udarac s desne strane, nabacio je loptu u kazneni prostor, a Mandžukić ju je glavom sproveo u mrežu. Za hrvatskog je reprezentativca, koji je ostao u igri do 75. minute, to četvrti pogodak u Ligi prvaka, ali i premijerni na Allianz Areni.

U nastavku je Bayern postigao još jedan pogodak: Alaba je u 68. minuti lijepo proigrao Robbena koji je izbio sam pred Akinfejeva, primirio loptu na prsima i lako zabio za konačnih 3-0.

''Igrali smo dobro, posebno u prvom poluvremenu. Iznimno sam sretan i vrlo ponosan na našu igru. Prva utakmica u Ligi prvaka nakon osvajanja naslova nikad nije lagana. Svi misle suprotno, ali nikad nije lako na ovoj razini'', rekao je Pep Guardiola nakon utakmice.

Manchester City slomio Viktoriju Plzen

U drugoj utakmici skupine Manchester City je kao gost nadigrao Viktoriju Plzen s 3-0. Engleski je doprvak dominirao već u prvom poluvremenu, ali je tek u nastavku uspio slomiti otpor Čeha. U 48. minuti Sergio Agüero je nesebično poslužio bosansko-hercegovačkog napadača Edina Džeku za vodstvo gostiju.

Samo pet minuta kasnije sjajnim je pogotkom prednost povećao Yaya Toure. Pucao je desnom nogom iskosa s lijeve strane, s oko 30 metara udaljenosti, i pogodio dalji kut domaćih vrata. Priču je u 58. minutu zaključio Agüero. (TS) 

Liga prvaka, 1. kolo:

skupina D

Bayern - CSKA 3-0 (Alaba 4, Mandžukić 41, Robben 68)

Viktoria Plzen - Manchester City 0-3 (Džeko 48, Toure 53, Agüero 58)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider