Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šahtar slavio kod Sociedada

ManUtd slomio Bayer, Van Persie zabio sjajan gol 'poluškaricama'

Darijo Srna, kapetan Šahtara, pokrenuo je akciju za prvi gol svoje momčadi u gostujućoj pobjedi kod Real Sociedada 2-0 na startu Lige prvaka u A skupini…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Srninog niskog ubačaja s desne strane, Douglas Costa je šmekerski jednim dodirom uposlio Alexa Teixeiru, koji je preciznim udarcem poentirao za 0-1. Isti igrač je opet pokazao zavidnu preciznost kada je u 87. minuti s 18 metara naciljao u kut suparničkog vratara Brava za potvrdu pobjede momčadi iz Donjecka.

Manchester United – Bayer Leverkusen 4-2

Real Sociedad – Šahtar 0-2

Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta za svoju momčad, dok Eduardo da Silva nije dobio priliku s klupe.

>> Mandžukić zabio prvijenac u Ligi prvaka na Allianz Areni!

>> Real zgazio Galatasaray, veliko iznenađenje u Kopenhagenu!

>> PSG protutnjao kroz Pirej: Ibra promašio 'penal', Weiss zabio sjajan gol

Real Sociedad je dominirao u pokušajima (15-6), kao i u udarcima u okvir gola (9-4), te može žaliti za svojim prilikama. Gosti su svoje znalački iskoristili i na najbolji način otvorili natjecanje.

Manchester Unitd pobijedio Bayer 4:2

Manchester United slavio je na Old Traffordu protiv Bayera s 4-2. Domaćin je poveo u 22. minuti, kada je Wayne Rooney spretno poentirao udarcem desnom nogom sa šest metara nakon odličnog ubacivanja Evre s lijeve strane.

U 54. minuti, gosti su stigli do izjednačenja. Simon Rolfes je udarcem izvan kaznenog prostora, uz lagano odbijanje lopte od Carricka, svladao De Geu.

No, radost gostiju nije dugo trajala. U 59. minuti je Robin van Persie zabio sjajan gol iz voleja ''poluškaricama'' desnom nogom nakon centrašuta Valencije s desne strane.

U 70. minuti Rooney je zabio drugi gol na utakmici, iskosa s lijeve strane. Devet minuta kasnije, Rooney se našao u ulozi asistenta. Gurnuo je loptu prema Valenciji koji je niskim udarcem matirao vratara ''apotekara'' Lena. Poraz gostuju ublažio je Ömer Toprak u 88. minuti. Nakon kornera s desne strane, u jednoj gužvi je uspio zakucati loptu u mrežu iz blizine. (TS) 

Liga prvaka, skupina A, 1. kolo:

Manchester United – Bayer Leverkusen 4-2 (Rooney 22, 70, Van Persie 59, Valencia 79 / Rolfes 54, Toprak 88)

Real Sociedad – Šahtar 0-2 (Alex Teixeira 65, 87)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider