Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Benfica lako s Anderlechtom

PSG protutnjao kroz Pirej: Ibra promašio 'penal', Weiss zabio sjajan gol

Nogometaši PSG-a i Benfice pobjedama su otvorili natjecanje u skupini C Lige prvaka. Francuzi su slavili u gostima kod Olympiacosa, a Portugalci kod kuće protiv Anderlechta (2-0)…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PSG je u Pireju poveo u 19. minuti nakon akcije u kojoj je Zlatan Ibrahimović lijepo proigrao Maxwella, a ovaj proslijedio loptu do strijelca Edinsona Cavanija.

Benfica - Anderlecht 2-0

Olympiacos - PSG 1-4

Zabio je francuski prvak iz prvog udarca prema golu, ali treba reći da je prije toga opasno živio jer su stative pogodili Vladimir Weiss i David Fuster. Upravo je Weiss u 25. minuti donio Olympiacosu izjednačenje nakon što se fantastično oslobodio dvojice čuvara.

>> ManUtd slomio Bayer, Van Persie zabio sjajan gol 'poluškaricama'

>> Real zgazio Galatasaray, veliko iznenađenje u Kopenhagenu!

>> Mandžukić zabio prvijenac u Ligi prvaka na Allianz Areni!

Rezultatom 1-1 je završilo prvo poluvrijeme, a nastavak je u potpunosti pripao Parižanima. U 68. je minuti Ezequiel Lavezzi izveo korner, a obrana domaćih je zaboravila na Thiaga Mottu koji je lakoćom zabio glavom. Samo pet minuta kasnije ''deja vu'': Lavezzi izvodi korner, a Motta ponovno pogađa glavom.

Ibrahimović je u 81. minuti izborio kazneni udarac nakon prekršaja Samarisa. Švedski napadač je sam odlučio pucati s bijele točke, ali njegov je udarac obranio španjolski vratar Roberto. Konačnih 4-1 u 86. je minuti premijernim golom u dresu PSG-a postavio donedavni branič Rome Marquinhos. Motta je ovoga puta odlučio izvesti korner umjesto da čeka loptu u šesnaestercu, a i taj se recept pokazao uspješnim. Ulogu strijelca ovom je prilikom preuzeo mlađi Brazilac, a i on je loptu u mrežu smjestio glavom.

Benfica sve obavila u 30 minuta

Benfica je posao na svome Luzu obavila već u prvih pola sata. U četvrtoj je minuti Srbin Filip Đuričić iz blizine pospremio u mrežu jednu odbijenu loptu, a u 30. je minuti strijelac bio Luisao koji je iskoristio slabu reakciju gostujuće obrane poslije kornera. (TS) 

Liga prvaka, 1. kolo:

skupina C

Benfica - Anderlecht 2-0 (Đuričić 4, Luisao 30)

Olympiacos - PSG 1-4 (Weiss 25 / Cavani 19, Motta 68, 73, Marquinhos 86)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider