Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''neumorni natjecatelji''

Španjolski mediji slave svoje junake, ali i nižu hvalospjeve na račun Hrvatske

Španjolci hvale veliki uspjeh svojih rukometaša, ali nisu zaboravili ni odati počast borbenoj i srčanoj Hrvatskoj

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski mediji euforični su nakon što je njihova reprezentacija osvojila europsko zlato pobjedom protiv Hrvatske 22:20. Obranili su naslov europskog prvaka iz Hrvatske 2018., a pritom i osigurali plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

"Idila španjolske reprezentacije se nastavlja", piše Marca. "Hispanicsi su utišali tisuće hrvatskih navijača, koji su gledali kako je njihovu momčad, borbenu zvijer, ukrotila superiorna, kompletnija i pokrivenija momčad", pišu i dodaju da su sljedeći izazov Olimpijske igre i borba za jedino zlato koje im nedostaje.

gol expired Jako težak put do Olimpijskih igara: Hrvatskoj prijete najteži mogući domaćin i hit Eura divider

"Više se ne može tražiti od momčadi koja je ušla u legendu: u 10 godina osvojili su šest medalja na velikim natjecanjima. A sve to mirno, rutinski", piše madridski As.

Je li Hrvatska mogla do zlata na Euru?

Ukupno glasova:

"Moramo se pokloniti ovoj momčadi", piše katalonski Sport, koji je pohvalio i "genijalca" Domagoja Duvnjaka zbog napora da pokrene svoju momčad iz letargije pri velikom španjolskom vodstvu. Po njima, opravdao je titulu najboljeg igrača prvenstva.

gol expired Prvo nam slomio srca pa priznao: "Navijači su bili nevjerojatni, kao da smo igrali u Hrvatskoj" divider

Upornost i borbenost Hrvatske u istoj situaciji spominje i El Mundo.

"Činilo se da je španjolska prednost 16:12 odlučujuća, ali Hrvatsku se mora ubiti 100 puta, ili 200-300 u ovakvom okruženju. Samo stotinjak Španjolaca bilo je prisutno u areni", pišu. Po njima, Hrvatska je na kraju izgubila jer je ostala bez energije u stizanju spomenute španjolske prednosti.

gol expired Mandić zagonetno nakon poraza: "Ne znam što je bilo cijelo prvenstvo. Igralo je šest igrača" divider

Pohvale Hrvatskoj uputio je i Mundo Deportivo, opisujući Kauboje kao momčad "s neumornim natjecateljskim genom." I oni slave veliki uspjeh španjolskih rukometaša i općenito španjolskog sporta: tvrde da malo koja država ima takvo bogatstvo i raznolikost sportskih uspjeha.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider