Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Načeti ozljedama

Hrvatski rukometaši otputovali na Euro: ''Imali smo sinoć jedan dugačak i iskreni razgovor''

Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je u srijedu u Graz na Europsko prvenstvo, a izbornik Lino Červar vjeruje u dobar rezultat unatoč tome što smo ozbiljno oslabljeni zbog brojnih ozljeda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Šteta je što nam se zaredalo toliko ozljeda, ali iz ove kože ne možemo. Vjerujem da će mladi igrači koji su dobili priliku znati to iskoristiti, da su gladni uspjeha i medalja. Nadamo se da će nas i naši navijači doći podržati te da ćemo osjetiti barem dio one atmosfere kakvu smo imali u Austriji 2010. godine", izjavio je Červar. Prije deset godina Kauboji su bili drugi, a u finalu su izgubili od Francuske.

Zbog ozljeda "najtanji" smo na poziciji desnog beka, ostali smo samo na Luki Stepančiću. Mladi Josip Vekić ostavljen je u Zagrebu, gdje će ostati u trenažnom procesu i priključiti se reprezentaciji ako se za to ukaže potreba.

Domaćini su Eura 2020. (od 9. do 26. siječnja) Austrija, Norveška i Švedska. Hrvatska je u skupini A i igrat će u Grazu, a natjecanje će otvoriti već u četvrtak, 9. siječnja, protiv Crne Gore (20:30). Dva dana kasnije slijedi okršaj s Bjelorusijom, a 13. siječnja naši će rukometaši prvi dio natjecanja zaključiti protiv Srbije.

Domagoj Duvnjak Duvnjak o ciljevima, formi i stanju u momčadi: "Pogodila nas je ta ozljeda. Sport zna biti nepravedan" divider

"Imali smo sinoć još jedan dugačak i iskreni razgovor, i spremni smo za Euro. Skupina u kojoj se nalazimo u Grazu samo je na prvi pogled lagana. Mi jesmo favoriti, ali svakog suparnika moramo maksimalno ozbiljno shvatiti jer želimo doći u Beč s dva boda", kazao je izbornik Červar.

U drugom krugu, u Beču, Hrvatska se križa s po dvije najbolje reprezentacije iz skupine B (Češka, Sjeverna Makedonija, Austrija, Ukrajina) i skupine C (Španjolska, Njemačka, Latvija, Nizozemska).

Ulog je na Europskom prvenstvu velik jer samo prvak osigurava direktan put na Olimpijske igre u Tokio. No ako to bude Danska, onda će za plasman na olimpijski turnir dovoljno biti i srebro jer su Danci kao svjetski prvaci već osigurali nastup u Tokiju. Treba reći i da ulazak u polufinale donosi izravni nastup na Svjetskom prvenstvu u Egiptu 2021. godine, čime se izbjegavaju potencijalno opasne kvalifikacije u lipnju.

gol expired Gobac o izostanku Štrleka: "Izabrao je put bez povratka. Baliću i Pucu to ne bi palo na pamet" divider

Domaćini olimpijskih kvalifikacija zasad su Francuska, Norveška i Njemačka. No, ako netko od njih postane europski prvak, onda Hrvatska uskače kao prva rezerva za domaćinstvo.

U Graz je otputovalo 16 igrača. Vratari su Marin Šego (Montpellier) i Matej Ašanin (PPD Zagreb), na krilnim pozicijama nalaze se Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Vlado Matanović (Gorenje Velenje), David Mandić i Valentino Ravnić (oba PPD Zagreb), kružni napadači su Željko Musa (Magdeburg), Marino Marić (MT Melsungen) i Marin Šipić (PPD Zagreb), a na vanjskim pozicijama imamo Domagoja Duvnjaka (Kiel), Marka Mamića (Leipzig), Josipa Šarca (Celje PL), Mateja Hrstića (PPD Zagreb), Luku Cindrića (Barcelona), Igora Karačića (Vive Kielce) i Luku Stepančića (Pick Szeged).

Po dolasku u Graz rukometaše ponovno čeka susret s novinarima i još neke medijske obveze, a potom ručak i odmor. Prvi trening u dvorani ASKO Eggenberg, koji će trajati 90 minuta, na rasporedu je u 18:30.

gol expired Červar objavio konačan popis: 16 igrača koji putuju na Europsko prvenstvo divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider