Skandaltreneren, složenica je kojom je norveški Dagbladet uoči polufinala rukometnog Eura opisao hrvatskog izbornika Lina Červara.

"Rasizam, prijetnje i kazna", naslov je članka koji su posvetili, kako ga nazivaju, "kontroverznom Hrvatu."

Norvežani su prvo izvukli Červarovu izjavu s time-outa u pripremnoj utakmici protiv Katara. "Nemojmo igrati seljački rukomet. Pa i ovi crnci igraju pametnije od nas", rekao je tada.

Anketa

Hoće li Hrvatska napokon uzeti europsko zlato?

  • glasova
  • glasova
  • glasova

Pogledaj sve ankete

Podsjećaju i na njegove izjave usmjerene prema Madsu Hansenu i Martinu Gjedingu na prošlom Svjetskom prvenstvu. Červar je bio vrlo ljutit na danski sudački dvojac u utakmici protiv Njemačke, koja je zbog poraza 22:21 koštala Hrvatsku polufinala. ''Ove suce treba strpati u zatvor'', prenose njegove riječi.

Norvežani su istaknuli i Červarovo potezanje bjeloruskog rukometaša Artura Karvatskog na Euru 2018. u Hrvatskoj, zbog čega je hrvatski izbornik dobio novčanu kaznu.

Navode i da je njihov izbornik Christian Berge svojevremeno bio temperamentan, pa je 2002. kao igrač zaradio devet mjeseci suspenzije zbog tučnjave u finalu Lige prvaka. Međutim, pišu da se u međuvremenu smirio, dok Červara opisuju kao trenera koji se uvijek nađe u centru pažnje.