Rukomet 2020
SPORTOVI
Rukomet 2020
opleli po izborniku

Ovako su Norvežani predstavili Červara uoči utakmice: "Skandalozan trener, rasizam, prijetnje…''

Norvežani opisuju Červara kao trenera koji se uvijek nađe u centru pažnje.

Lino Červar (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Skandaltreneren, složenica je kojom je norveški Dagbladet uoči polufinala rukometnog Eura opisao hrvatskog izbornika Lina Červara.

"Rasizam, prijetnje i kazna", naslov je članka koji su posvetili, kako ga nazivaju, "kontroverznom Hrvatu."

Ivan Klasnić Ivan Klasnić oduševio čestitkom Kaubojima: ''Kao da nije dosta što mi je bubreg otkazao…''

Norvežani su prvo izvukli Červarovu izjavu s time-outa u pripremnoj utakmici protiv Katara. "Nemojmo igrati seljački rukomet. Pa i ovi crnci igraju pametnije od nas", rekao je tada.

Hoće li Hrvatska napokon uzeti europsko zlato?

Podsjećaju i na njegove izjave usmjerene prema Madsu Hansenu i Martinu Gjedingu na prošlom Svjetskom prvenstvu. Červar je bio vrlo ljutit na danski sudački dvojac u utakmici protiv Njemačke, koja je zbog poraza 22:21 koštala Hrvatsku polufinala. ''Ove suce treba strpati u zatvor'', prenose njegove riječi.

Domagoj Duvnjak Rukometni svijet poklonio se Hrvatskoj: "Malo momčadi ima takav karakter. To je u njihovim genima"

Norvežani su istaknuli i Červarovo potezanje bjeloruskog rukometaša Artura Karvatskog na Euru 2018. u Hrvatskoj, zbog čega je hrvatski izbornik dobio novčanu kaznu.

Luka Stepančić protiv Španjolske Španjolci najavili finale, znaju što ih čeka: ''Ne znam kako Hrvati uvijek to uspijevaju''

Navode i da je njihov izbornik Christian Berge svojevremeno bio temperamentan, pa je 2002. kao igrač zaradio devet mjeseci suspenzije zbog tučnjave u finalu Lige prvaka. Međutim, pišu da se u međuvremenu smirio, dok Červara opisuju kao trenera koji se uvijek nađe u centru pažnje.

Nastavi čitati

Nastavi čitati