Rukomet 2020
SPORTOVI
Rukomet 2020
"Duvnjak je gigant"

Rukometni svijet poklonio se Hrvatskoj: "Malo momčadi ima takav karakter. To je u njihovim genima"

Epska drama u Stockholmu bila je prava reklama za rukomet.

Domagoj Duvnjak (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Hrvatska i Norveška pružile su dramu nad dramama u polufinalu rukometnog Eura, pravu reklamu za sport u kojoj je na kraju nakon dva produžetka slavila Hrvatska.

Ova epska utakmica očekivano je glavna tema u rukometnim rubrikama uglednih europskih sportskih medija. Piše se tako o dvoboju dvaju superzvijezda Domagoja Duvnjaka i Sandera Sagosena, velikoj borbi, epskoj drami i trileru…

''Gigant Duvnjak'', naslov je koji donosi njemački Sport1, koji je posvetio cijeli članak hrvatskom kapetanu, njima dobro poznatom igraču koji već 11. godinu nastupa u Bundesligi.

Luka Stepančić protiv Španjolske Španjolci najavili finale, znaju što ih čeka: ''Ne znam kako Hrvati uvijek to uspijevaju''

''Nacija se poklonila svom heroju. Domagoj Duvnjak. Kapetan. Vođa. Strijelac. Pobjednik!'', oduševljeni su Nijemci izvedbama zvijezde Kiela.

Puno prostora Kauboji su dobili u katalonskom Sportu, čiji izvještaj je začinjen salvama pohvala hrvatskim rukometašima.

Hoće li Hrvatska napokon uzeti europsko zlato?

''Što se tiče karaktera, malo momčadi može se mjeriti s borbenom hrvatskom reprezentacijom, momčadi koja izvlači najbolje iz sebe kada se, kao u petak, nađe u nepovoljnoj situaciji. U tim trenucima balkanska momčad pokazuje pobjednički gen koji je zapisan u njihov DNK, sposoban je u prave heroje pretvoriti igrače koji su dotad praktički bili nezapaženi na turniru", pišu Katalonci.

Hrvatska - Norveška Norveški mediji kritiziraju svog tragičara, ali i odaju počast Hrvatskoj: "Oni su na drugoj razini"

Kao neočekivane hrvatske heroje ističu Marina Marića, strijelca pet golova iako ih je do utakmice na turniru imao ukupno 10, Marina Šegu koji je premašio svoj prosjek obrana i strijelca pobjedničkog gola, obrambenog specijalista Željka Musu.

"80 minuta, dva produžetka i gol za pobjedu u neizvjesnom susretu: prvo polufinale između Hrvatske i Norveške pružilo je divnu dramu", stoji u izvještaju francuskog L'Equipea.

Norvežani tuguju Norveški kapetan omalovažavao hrvatskog igrača, a zvijezda priznala: "Naš san je srušen"

"Spektakl! To je riječ koja najbolje opisuje prvo polufinale. Kada su ovakvi velemajstori sporta na terenu dobra utakmica se podrazumijeva, ali ni najveći optimisti nisu vjerovali da nam ovakvu predstavu mogu pružiti!", piše Balkan Handball.

Nastavi čitati

Nastavi čitati