Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
rukometni Thuram

Norvežani će dugo pamtiti hrvatskog heroja: U savršenom trenutku zabio tek treći gol na prvenstvu

Hrvatska je dobila heroja, a Norveška neočekivanog krvnika, svojevrsnog rukometnog Liliana Thurama.

Činilo se da će utakmica Hrvatske i Norveške u polufinalu rukometnog Eura trajati vječno. Bližio se istek vremena, a još se čekao prvi gol u četvrtom petominutnom produžetku; klecale su ruke i noge igrača obaju momčadi, ali tada se ukazao neočekivani heroj i okončao dramu nad dramama.

Hrvatska je imala 15-ak sekundi za pobjednički gol; Igor Karačić izvukao je maestralnu asistenciju iz svog šešira punog trikova i na crti uposlio Željka Musu, koji je sigurno pogodio za pobjedu.

Hoće li Hrvatska napokon uzeti europsko zlato?

Ukupno glasova:

Bio je to prvi Musin gol na utakmici i tek treći na cijelom prvenstvu! Bolji trenutak teško je mogao izabrati…

Hrvatska je tako dobila heroja i gol koji ćemo dugo pamtiti, materijal za buduće kompilacije najvećih trenutaka hrvatskog rukometa. Norvežani su, s druge strane, dobili svog neočekivanog krvnika, svojevrsnog rukometnog Liliana Thurama.

gol expired Červar emotivan nakon trilera: "Dečki su pokazali da se isplati boriti. Opet mi je pripala ta čast" divider

"Nisam još ni svjestan što se dogodilo. Cijela ekipa je vjerovala da ćemo pobijediti. Znali smo da moramo, da su to naše minute, da ćemo pokazati karakter i momčadski duh. To nas je dovelo u finale. Najmanje je bitno tko je zabio pobjednički gol. Naš cilj još nije ispunjen, rekli smo da želimo pobijediti svaku sljedeću utakmicu", rekao je Musa nakon utakmice za Novu TV.

"Željko je veliki pozitivac, dobri duh reprezentacije i onda mu se to ovako i vrati", rekao je kapetan Domagoj Duvnjak o pobjedničkom golu.

gol expired Duvnjak se ne sjeća produžetaka: ''Nisam u životu igrao ovakvu utakmicu'' divider

Posljednju akciju opisao je i drugi hrvatski kružni napadač uz Musu, Marino Marić:

"Nakon što je Šego obranio onu zadnju loptu, svi smo potrčali naprijed i nevjerojatno mi je drago da je baš Željko postigao pobjednički gol. Čovjek se toliko trudi u obrani, ja sam dobio napadačku rolu, a onda on dobije ključnu loptu. Ovo ide u povijest hrvatskog sporta".


 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider