Norveška se oporavlja od dramatičnog poraza od Hrvatske u polufinalu rukometnog Eura. Željko Musa zabio je nekoliko sekundi prije kraja, a norveški mediji razočarani su takvim ishodom.

''Norveška izgubila u ludoj drami'', naslov je na portalu VG. ''Norveški san je srušen'', piše TV2.

Norvežani su pronašli i krivca za poraz. Radi se o Goranu Johannessenu, čiji je promašaj 15-ak sekundi prije kraja omogućio Hrvatskoj priliku za pobjednički gol.

"Da, to je bila dobra situacija, ali s 14-15 sekundi do kraja i bez ruke u zraku, Johannessen nikada ne bi to trebao pucati", rekao je analitičar postaje TV3 Ole Erevik. Ova izjava pokrenula je pravu debatu, budući da je u obranu svog igrača stao trener Christian Berge, a i sam Johannessen se osvrnuo na kritike.

''To je udarac koji uputim u 10 od 10 takvih situacija, a uputit ću ga i u 10 od 10 takvih situacija u budućnosti'', rekao je Johannessen.

Aftenposten se bavio i Hrvatskom, kojoj su odali počast kao rukometnoj velesili.

"Hrvatska je manja država od Norveške. Međutim, kada se radi o rukometnoj tradiciji, oni su na potpuno drugoj razini. Bilo im je ovo 19. polufinale, imaju dva olimpijska i jedno svjetsko zlato, kao i 10 srebrnih i brončanih medalja. Sve to napravili su u 26 godina", napisali su.

Anketa

Hoće li Hrvatska napokon uzeti europsko zlato?

  • glasova
  • glasova
  • glasova

Pogledaj sve ankete