Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zna se što je ključ svega

Stručni komentator Nove TV upozorava: Evo što Hrvatska ne smije raditi protiv Norveške

Reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja razgovarao je sa stručnim komentatorom Nove TV Ivicom Obrvanom nakon raspleta u drugom krugu Europskog rukometnog prvenstva.

Stručni komentator Nove TV Ivica Obrvan analizirao je remi Hrvatske i Španjolske, najavivši usput i polufinalni dvoboj s Norveškom na Europskom rukometnom prvenstvu.

Iza nas je jedna uzbudljiva i dramatična utakmica, ali sigurno najteža i za vašu analizu?

"To je bila utakmica gdje smo mi već bili plasirani u polufinale i borba za prvo mjesto gdje nam je samo prvo mjesto donosila samo pobjeda. Na kraju nije bilo lagano, nismo izgubili, ali nismo ni prvi."

Kao i u svakoj drugoj utakmici postoje pozitivne i negativne strane ovog dvoboja. Kako ste ih vi vidjeli?

"Nakon još jedne utakmice u kojoj smo gubili, ovaj put i više, -6, pokazali smo karakter i u zadnjih 15 minuta preokrenuli i vratili se. Na kraju smo imali i vodstvo, ali eto, nismo uspjeli pobijediti. Ono što je još pozitivno jest da su igrači koji su dosad manje igrali napravili taj preokret i pokazali da se na njih može ozbiljno računati."

"Duvnjak je ostao malo dužan, valjda će u polufinalu to popraviti"

Da, to su momci iz drugog plana. A koje bi bile negativne stvari?

"Ako što trebamo istaknuti, to je naš napad koji se nije snašao na obranu 5-1 s Dujšebajevom koja je drugačija nego naša i oslanja se više na anticipaciju i prisiljavanje na greške. Kada su nam početkom drugog poluvremena stvorili razliku od šest golova, to nije bilo dobro, a u svakom slučaju i Domagoj Duvnjak koji je možda i najkorisniji igrač Europskog prvenstva, ali je ostao malo dužan u napadu. Imat će priliku to popraviti u polufinalu."

Kad pričamo o pojedinačnim stranama, onda moramo izdvojiti i Igora Karačića koji je zabio 10 golova aktualnim prvacima Europe.

"Da, Igor nastavlja sa svojim igrama i pokazuje da je naš najraspoloženiji i najkvalitetniji igrač u napadu, praktički je igrao sam, do ozljede koja mu se dogodila par minuta prije kraja bio je super dominantan. Vidljivo je koliko nam je nedostajao Cindrić koji bi s njim u kombinaciji puno lakše razbijao ovu španjolsku obranu. Nadam se da će se obojica oporaviti za polufinale."

"Ne smijemo prihvatiti jurnjavu s njima"

Znamo da Kauboje u polufinalu čeka Norveška.

"Najprije je čudno što su se utakmice igrale u čudno vrijeme. Bilo je čudno i što su Slovenci i Norvežani igrali cijelu utakmicu s rezervnom postavom. Drugim riječima, Slovenci su sretniji što će igrati sa Španjolcima nego s nama. A kako bi trebalo igrati? U svakom slučaju ne prihvatiti jurnjavu s njima jer su brzi i igraju na puno golova. Smanjiti to koliko je moguće uz manji postotak golova, tada su nam sigurno šanse veće."

Dakle opet je obrana ključ?

"Svakako."

Može li Hrvatska protiv Norveške u finale Eura?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider