Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
stigli šest razlike

Hrvatska bez pobjede protiv Španjolske: S drugog mjesta u polufinale protiv Norveške

Hrvatska reprezentacija remizirala je sa Španjolskom u posljednjoj utakmici druge faze rukometnog Eura.

Hrvatska nije izgubila niti u posljednjem susretu u skupini drugog kruga rukometnog Eura. Hrvatska reprezentacija je odigrala 22:22 sa Španjolcima koji su zbog gol-razlike ipak na kraju završili kao prvi u skupini. 

Hrvatska će tako u petak u polufinalu igrati protiv Norveške koja je pobijedila Sloveniju za prvo mjesto u drugoj skupini.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

Hrvatska je već dio utakmice bila na rubu poraza, u 40. minuti je gubila sa čak šest razlike (12-18), međutim fantastičnom završnicom umalo je stigla do pobjede. Dvije minute prije kraja je povela 22-21, Španjolci su potom izjednačili, a Duvnjak nije uspio realizirati šut za pobjedu.

Kauboji stigli čak šest pogodaka prednosti

Hrvatska je odlično ušla u utakmicu i nakon 20 minuta vodila je 8-6. Međutim, Španjolska je do kraja poluvremena okrenula rezultat u svoju korist (12-11), a potom u prvih deset minuta nastavka pobjegla na +6 (18-12). Međutim, Hrvatska se još jednom čudesno vratila i serijom 5-0 je izjednačila na 21-21 četiri minute prije kraja, dvije minute prije kraja golom Domagoja Duvnjaka povela sa 22-21.

Izjednačio je Aleix Gomez Abello minutu i pol prije kraja golom iz sedmerca nakon što Španjolci čak 10 minuta nisu zabili pogodak. Duvnjak je 30 sekundi prije kraja pogodio vratnicu i na koncu je ostalo 22-22.

Hrvatsku je predvodio Igor Karačić sa 10 golova, no u završnici utakmice je ozlijedio koljeno. Kod Španjolaca najefikasniji su bili Aleks Dušebajev sa šest, te Raul Entrerrios i Aleix Gomez Abello sa po četiri gola.

Polufinalni susreti su na rasporedu u petak u Stockholmu u 18:00 i 20:30 sati, susret za broncu je u subotu (18:30), dok je finale u nedjelju u 16:30 sati.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA {{score}}

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider