Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Euro je pred vratima

Kauboji počinju u dvorani koju pamte po dobrom, Červar: ''To bi trebala biti posebna motivacija''

Rukometaši su stigli u Austriju i odradili prvi trening. Dobro raspoloženi Kauboji podijelili su dojmove s našim reporterom.

Iz hotela Europa u pohod na europski tron kreću hrvatski rukometaši. Do Graza su se vozili tek nešto više od dva sata, pa su dobro raspoloženi stigli na prvo druženje s medijima na rukometnom Euru.

"Super se osjećam, živ sam, zdrav sam, baš sam ful spreman, motiviran sam i zaista se osjećam kao ovi mladići od 20 godina", rekao je Marino Marić, hrvatski reprezentativac.

Poslijepodne je odrađen i prvi trening u Austriji, u koju nije putovao Ivan Martinović. Desni vanjski Hannovera četvrti je naš igrač koji je otpao s popisa zaradivši ozljedu na nikad kraćim pripremama. Lino Červar odlučio je da mu klasična zamjena za njega ne treba, pa smo na EURO stigli sa samo jednim ljevakom na vanjskim pozicijama - Lukom Stepančićem.

"Pokušat ćemo se snaći s rješenjima koja se nude"

"Ja ću dati koliko mogu od sebe, svi ce tu probati pokriti poziciju - tako da nećemo vise o toj temi da ne prizivamo neke zle duhove, ali evo - čuvat ćemo se", rekao je Stepančić.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

"Mi smo pokušali, što sada napraviti - da igramo i s tri dešnjaka, da ako treba angažiramo Zlaju koji u Zagrebu tu igra - dakle pokušat ćemo se snaći s onim rješenjima koja se nude.", rekao je Červar.

Skupina s Crnom Gorom, Bjelorusijom i Srbijom poziva na oprez, no prolazak grupe minimum je koji se od Kauboja očekuje. A i grad domaćin našim rukometašima budi lijepe uspomene.

S istog mjesta Kauboji su krenuli do posljednjeg velikog finala

Upravo je dvorana u Grazu bila početna točka posljednjeg puta kada su naši rukometaši stigli do finala jednog velikog natjecanja. Riječ je o EURU 2010., u čijem su finalu Hrvati poraženi od Francuza. S obzirom da je od tada prošlo puno desetljeće, pitali smo naš stožer je li došlo vrijeme za prekid crnog niza.

gol expired Incident uoči velikog derbija: Totalni kaos, igrači Barce šokirani u Jeddahu divider

"Ne znam hoće vam itko odgovoriti. Došli smo ovdje s nekim ciljem koji mi znamo, ali došli smo skromni, ponizni, svjesni u svoje kvalitete. Ići ćemo utakmicu po utakmicu", rekao je Stepančić.

"To bi trebala biti posebna motivacija za igrače - jer ona je generacija sve osvojila, a ovi nisu bili u finalu 10 godina", smatra Červar,

Prvi korak prema njemu na rasporedu je u četvrtak navečer, kada Hrvatska otvara Euro protiv Crne Gore.

gol expired Nepoznato o Kroosu: Ledeni čovjek koji sam čisti kopačke, ne voli Bayern i pomalo je neobičan divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider