Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
atipična nogometna zvijezda

Nepoznato o Kroosu: Ledeni čovjek koji sam čisti kopačke, ne voli Bayern i pomalo je neobičan

"Potpisao sam s Bayernom i zažalio za 10 minuta", otkrio je sjajni veznjak, ali i vrlo samozatajan čovjek s nekim neobičnim navikama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Toni Kroos atipična je nogometna zvijezda. S obzirom na to da se radi o ponajboljem igraču Reala i Njemačke, u medijima je vrlo rijetko, njegove objave na društvenim mrežama ne podižu prašinu, a o njegovu privatnom životu ne zna se mnogo.

Stoga je puno pozornosti privukao njegov dokumentarac koji otkriva dio privatnosti samozatajne nogometne zvijezde.

Jedna od zanimljivosti koja je otprije poznata o Kroosu jest da već godinama igra u starom modelu kopački koji više nije u prodaji, a Adidas ih i dalje radi samo za njega. Tenisice su obavezno bijele boje, a sada je otkriveno i da je Kroos jedini igrač Reala koji ih čisti vlastoručno.

Godinama nosi iste kopačke i sam ih čisti

"Uvijek ima ista dva-tri para kopački. Ne vjeruje nikome oko njih, pa ih uvijek sam čisti do savršenstva", otkrio je Gareth Bale.

Njegov nadimak u svlačionici Reala je ''Ledeni čovjek'', a njegov fizioterapeut Jaime Benito otkrio je koliko je zapravo Kroos smiren u svakoj sitauciji.

gol expired Müller kritizirao Kovača: Slikovito opisao što mu se nije sviđalo kod hrvatskog trenera divider

"Nikad nije nervozan. Razgovara na mobitel sa ženom neposredno prije izlaska na teren, pa joj se javi u poluvremenu, napiše poruku poput: 'Kupit ću rajčice na putu doma.' Ne može svatko zadržati tako hladnu glavu."

Njegova supruga Jessy važan je dio njegova života. Upoznali su se u Španjolskoj dok je njemu bilo 18, a njoj 20 godina. Postali su par kada su se vratili u Njemačku, a njihova ljubav traje već 12 godina. Jessy tvrdi da njezin suprug djeluje malo čudno na prvu, ali da je ispod površine emotivna osoba.

"On je emotivan čovjek, ali ponekad oko sebe podigne zid i ne otvara se nepoznatim osobama. Kada ga upoznam s prijateljima, njegovo ponašanje čini se čudno. Čini se da ga ništa ne interesira i da ne voli razgovarati s ljudima, ali zapravo mu samo treba vremena da se otvori."

Kako je šokirao Ulija Hoenessa, koji ga zbog toga ipak cijeni

Naravno, u dokumentarcu je bilo riječi i o njegovu kontroverznom odlasku iz Bayerna. Čelnici bavarskog diva nisu htjeli ponuditi Kroosu ugovor u rangu najplaćenijih igrača kluba, a priliku su objeručke prihvatili u Realu i povoljno dobili igrača koji je već šestu godinu nezamjenjiv u veznom redu.

gol expired Katastrofa Hrvatske protiv Argentine: Izgubili sva tri meča i ostali bez četvrtfinala! divider

"Kad je Toni igrao u Leverkusenu, nije htio ići nazad u Bayern, bio je sretan tamo. Međutim, posudba je istjecala i morao se vratiti", otrkiva njegov agent, a Kroos dodaje:

"Vratio sam se, potpisao novi ugovor i zažalio za 10 minuta. Osjećao sam da ni klub nije sretan. Mislim da od samog početka nismo bili dobar spoj."

Nakon SP-a u Brazilu 2014. došlo je vrijeme za pregovore oko produženja ugovora. Njegov agent rekao je da nisu mogli prihvatiti da ne bude među najbolje plaćenima u klubu, ali Uli Hoeness tvrdi da mu je ponudio najviše što je mogao.

"Rekao sam mu: 'Uzmi ili odlazi.' Nakon jedne sekunde rekao je da odlazi. Iznenadio me, ali volim ljude s principima", rekao je Bayernov šef.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider