Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
Kalkulacije za drugi krug

Kako do polufinala: Hrvatskoj (možda) budu dovoljne i samo dvije pobjede

Drugi krug Europskog prvenstva u rukometu počinje ovog četvrtka u Beču.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je u Beč, gdje će boraviti idućih tjedan dana, do završetka drugog kruga Europskog prvenstva.

Počevši od četvrtka (16. siječnja) i zaključno sa srijedom (22. siječnja) u glavnom gradu Austrije šest reprezentacija borit će se za jedno od prva dva mjesta i plasman u polufinale.

Bolju startnu poziciju od ostalih imaju Hrvatska, Španjolska i Austrija, koje su, budući da su se prenosili bodovi osvojeni protiv onih reprezentacija koje su također prošle u drugi krug, donijele u Beč dva boda te drže prve tri pozicije prije negoli krene završna bitka za polufinale.

gol expired Hrvatska doznala sve protivnike u drugom krugu: Poznato je kako izgleda put do polufinala divider

Europsko rukometno prvenstvo prvi put igra u ovom formatu, s četiri utakmice u drugom krugu, što nudi mogućnost većem broju reprezentacija da do posljednjeg kola ostanu u igri za jedno od prva dva mjesta. To je u teoriji tako, a vidjet ćemo koliko će ekipa tamo iduće srijede imati realne šanse za plasman među četiri najbolje na ovom Euru.

Iz perspektive naše reprezentacije, dosta toga ovisit će i o drugim rezultatima.

Možemo ispasti s osam bodova...

Naime, može se dogoditi da Hrvatska s tri pobjede u drugom krugu ne prođe dalje, ali i da samo dvije pobjede budu dovoljne za odlazak u polufinale.

Ne proći u polufinale s tri pobjede u drugom krugu moguće je u slučaju da isto toliko trijumfa budu imale i Austrija i Španjolska. Primjerice, da Hrvatska pobijedi Austriju, Njemačku i Češku, a izgubi od Španjolske, istovremeno da Španjolska pobijedi Češku, Bjelorusiju i Hrvatsku, a izgubi od Austrije te da Austrija izgubi od Hrvatske, a pobijedi Španjolsku, Njemačku i Bjelorusiju.

U tom bi slučaju Hrvatska, Španjolska i Austrija imale po osam bodova i na internoj miniljestvici sve tri po dva boda pa bi presudila gol-razlika u međusobnim susretima.

Nadamo se da do toga neće doći, odnosno da će Kauboji ranije riješiti vizu za Stockholm. U onom najljepšem scenariju to bi moglo biti riješeno već poslije dva kola, to jest sa samo dvije pobjede.

...ali i proći sa šest

Ako Hrvatska pobijedi Austriju u četvrtak i Njemačku u subotu, imat će šest bodova. Jednako toliko imat će i Španjolska u slučaju da svlada prvo Češku, pa onda i Austriju.

Hrvatska i Španjolska imale bi šest, dok bi Austrija ostala na dva i imala upisane poraze u susretima s Kaubojima i Furijom, a baš to - rezultat međusobne utakmice - ključan je kriterij u određivanju plasmana u slučaju istog broja bodova.

Austrijanci bi, dakle, već poslije dva kola mogli ostati bez šansi da odu u borbu za medalje, baš kao i Nijemci (ako izgube od Hrvatske, jer su u sklopu skupine C već poraženi od Španjolske).

Ako u međuvremenu Češka u subotu ne pobijedi Bjelorusiju, Lino Červar i njegovi igrači već u subotu navečer bi mogli slaviti prolazak u polufinale...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider