Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
rasplet skupina

Hrvatska doznala sve protivnike u drugom krugu: Poznato je kako izgleda put do polufinala

Poznato je svih šest reprezentacija koji će se u skupini 1 boriti za polufinale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kompletirana je skupina 1 drugog kruga rukometnog Eura u kojoj se nalazi Hrvatska. Posljednji putnik u drugi krug jest Češka koja je u posljednjoj utakmici skupine B s 23:19 pobijedila Ukrajinu.

Hrvatska će borbu za polufinale početi u četvrtak 16. siječnja protiv domaćina Austrije. Utakmice se igraju svaka dva dana: 18. siječnja Kauboji igraju s Njemačkom, 20. siječnja s Češkom, 22. siječnja sa Španjolskom.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

Dvije najbolje reprezentacije izborit će polufinale. Hrvatska, Španjolska i Austrija prenijele su dva boda iz prve faze natjecanja.

Može li Hrvatska do polufinala rukometnog Eura?

Ukupno glasova:

Češkoj je za prolaz bio dovoljan i minimalan poraz, dok je Ukrajina trebala pobjedu od dva razlike. Nakon 10:9 za Ukrajinu u prvom poluvremenu, Češka je u nastavku preookrenula i 15-ak minuta prije kraja prvi put došla do tri gola prednost, da bi u završnici vodila i s najvećih pet razlike.

Tomaš Babak sa šest i Dieudonne Mubenzem s četiri gola bili su najefikasniji kod Češke, dok je Artjom Kozakevič postigao četiri gola za Ukrajinu.

gol expired Zabrinjavajuća priča: Stipe Miočić morat će se umiroviti? divider

I preostala dva domaćina EP-a osigurala su drugi krug. Švedska je u posljednjoj utakmici skupine F u Goteborgu svladala Poljsku sa 28:26 i osigurala drugo mjesto iza Slovenije koja je u prvom krugu ostvarila sve tri pobjede.

Četiri švedska igrača postigla su po pet golova protiv Poljske: Daniel Pettersson, Jim Gottfridsson, Andreas Nilsson i Kim Ekdahl du Rietz, dok je Szymon Sicko bio strijelac osam golova za Poljsku. 

Treći domaćin EP-a Norveška osvojila je prvo mjesto u skupini D u Trondheimu 34:28 (16:14) pobjedom protiv najugodnijeg iznenađenja natjecanja Portugala. Magnus Joendal je sa sedam golova predvodio Norvešku, dok je Antonio Areia postigao pet golova za Portugal.

Rezultati by SofaScore

 

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider