Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Stručna analiza

Obrvan za Dnevnik Nove TV o dobrim stvarima na Svjetskom prvenstvu i je li moglo i moralo bolje

Nastupe hrvatske rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, u Dnevniku Nove TV analizirao je proslavljeni rukometni trener Ivica Obrvan.

Ivica Obrvan (GOL.hr)

Naš stručni komentator zadovoljan je igrom i pobjedom Hrvatske protiv Francuske u zadnjoj utakmici drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva 2019.

Pred Kaubojima je ostala ta još jedna utakmica, protiv Švedske, što možemo očekivati od te utakmice s obzirom da je rezultatski nevažna?

''U svakom slučaju, Svjetsko prvenstvo je dobro završiti s pobjedom. Nakon dva dana odmora, mislim da ćemo imati dobar motiv da ipak završimo kao peti i ispunimo osnovni cilj , kvalifikacije za Olimpijske igre'', izjavio je Ivica Obrvan za Dnevnik Nove TV.

Osnovi cilj je ispunjen, no je li se moglo i moralo bolje?

''Kroz prvi krug smo prošli jako dobro. Imali smo dvije slabije reprezentacije, dvije ozbiljne, Makedoniju i Island i jednu odličnu reprezentaciju, prvaka Europe, Španjolsku. I to smo sve pobijedili. Planirali smo da prenesemo dva boda, a na kraju smo prenijeli četiri. U sljedećoj fazi nam se ponudila šansa da prođemo u polufinale koju smo upropastili jednom lošom partijom protiv Brazila, da smo pobijedili Brazil ostali bi u igri za polufinale, što se u jednom trenutku pokazalo vrlo blizu. Nakon utakmice protiv Njemačke, reagirali smo jako dobro i zabilježili vrlo važnu pobjedu koja nam je osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre i samim time riješila sve dileme'', objasnio je Obrvan.

Koje su po vama neke dobre strane koje smo dobili na ovom Svjetskom prvenstvu?

''Mogu reći da smo na ovom prvenstvu odigrali odlično u fazi obrane. Gotovo na cijelom prvenstvu, osim s reprezentacijom Brazila. Kroz tu obranu se isprofilirao i naš vratar Marin Šego. Ono malo vremena što je dobio, Stevanović je također pokazao da je u tandemu sa Šegom u ovom trenutku izvanredan. Dobili smo za budućnost nekoliko mladih igrača, tipa Mandića i Šipića. Potvrdio se Željko Musa u napadačkom dijelu, Horvat je bio konstanta, a Domagoj Duvanjak je nakon dugo vremena odigrao jedan cijeli turnir'', objasnio je hrvatski trener te nadodao:

''Kada bi se uspoređivalo Europsko prvenstvo koje se igralo u Hrvatskoj koje smo završili na 5. mjestu i ovo Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj, generalno govoreći ovdje možemo dati prolaznu ocjenu za karakter i borbenost naših igrača koje je bilo na nivou.''

Jeste li zadovoljni nastupom Hrvatske na SP-u?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider