Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
osam dodavanja za gol

Asistencijama izludio Španjolce, pa podsjetio zašto Kauboji moraju ozbiljno shvatiti Brazil

Igor Karačić svjestan je opasnosti koju sa sobom nosi reprezentacija Brazila u prvoj utakmici druge faze Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osvajanjem prvog mjesta u skupini B Svjetskog rukometnog prvenstva Hrvatska si je osigurala dan više odmora, ali i, što je još važnije, maksimalna četiri boda s kojima odlazi u drugu fazu natjecanja. Osim toga, prvu utakmicu igramo s najslabijom momčadi iz skupine A s kojom se križamo, a to je Brazil. 

"Nikako ne smijemo podcijeniti Brazilce. Agresivni su i tehnički potkovani, te stoga vrlo opasni", kazao je uoči puta u Köln, na poprište drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva Igor Karačić.

Što očekujete od Hrvatske u drugom krugu SP-a?

Ukupno glasova:

"Prenosimo četiri boda u Köln, imamo dva dana za regeneraciju i slijedi ogled s Brazilom. To je dovoljno vremena da smislimo taktiku i proučimo Južnoamerikance, koji su ostavili dvije europske momčadi iza sebe. Nikako nisu za podcjenivanje, a igrali smo s njima na SP-u u Kataru 2015. godine, kada smo ih dobili u zadnjih minutu-dvije. Stvarno su dobri, možda nemaju širinu igrača, ali oni itekako znaju igrati rukomet", kazao je Mostarac komentirajući skupinu u Kölnu.

Hrvatska je prije četiri godine, otprilike u isto ovo vrijeme, igrala osminu finala Svjetskog prvenstva i tada je na poluvremenu gubila od Brazila 15:13. Nakon toga je okrenula rezultat u svoju korist, ali se Brazil držao u igri do same završnice. U konačnici je susret završio rezultatom 26:25.

"Imamo još za protivnike Nijemce i Francuze i mislim da nam jedna pobjeda neće biti dovoljna za polufinale. Nikola Karabatić će ipak igrati? To je njihov problem, a ne naš."

Naš playmaker Karačić u pobjedi protiv Španjolske ostao je bez gola, ali je igrao puno vremena i podijelio čak 8 asistencija.

"Da pobijedimo Španjolce, trebala nam je baš velika mentalna snaga i koncentracija. Imali smo puno raspoloženih igrača, od Šege na golu, do Muse i ostalih, nitko nije zakazao. No nije bilo lagano, pogotovu na kraju kada se razbranio Vargas, a ja sam pomislio da će se ponoviti polufinale Eura u Poljskoj, kada su nas u samoj završnici stigli i pobjedili. Srećom, izvukli smo se."

Hrvatska reprezentacija je rano jutros iz Münchena otputovala u Köln, gdje 20. siječnja u 18 sati slijedi prvi ogled skupine I s Brazilom.

Hrvatska stiže u hram rukometa i mjesto najveće sreće za neke naše igrače Domagoj Duvnjak (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider