Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Desetorica na krovu Europe

Hrvatska stiže u hram rukometa i mjesto najveće sreće za neke naše igrače

München i Bavarska su arhivirani, na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019. za Kauboje je vrijeme za posjet Sjevernoj Rajnoj-Vestfaliji.

Galerija Domagoj Duvnjak (Foto: AFP)

U drugom krugu Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. hrvatska reprezentacija igrat će protiv Brazila, Njemačke i Francuske u Kölnu.

Kauboji će u Lanxess Areni pokušati ostvariti željeni plasman u polufinale Svjetskog prvenstva, u dvorani kojoj su neki od naših reprezentativaca proteklih godina doživjeli najveće uspjehe u karijeri na klupskom planu.

Od 2010. godine (iste one kad je Hrvatska posljednji put igrala finale nekog velikog natjecanja, na Europskom prvenstvu u Austriji) Lanxess Arena domaćin je Final Foura rukometne Lige prvaka. Radi se o multifunkcionalnom zdanju u kojem se održavaju koncerti te igraju rukometne i hokejaške utakmice. Kad se igra rukomet, kapacitet dvorane iznosi 19.500 gledatelja.

Što očekujete od Hrvatske u drugom krugu SP-a?

Ukupno glasova:

Krajem svibnja (ili početkom lipnja, kako kad) četiri najbolja kluba eurosezone turnirskim sistemom u Kölnu odlučuju o novom prvaku Europe.

Veliki finalni obračun s Barcelonom iz 2013. godine zauvijek će pamtiti Domagoj Duvnjak, Blaženko Lacković i Igor Vori. Oni su tada igrali za Hamburg, koji je s 30:29 nokautirao Barcu, a svoj trojici naših igrača to je ostao najveći uspjeh u karijeri na klupskom planu.

Jednim od najluđih preokreta u povijesti rukometa 2016. godine prvak Europe postalo je Kielce. Poljski klub je 15 minuta prije kraja od mađarskog Veszprema gubio s devet razlike, ali se uspio vratiti, odvesti utakmicu produžetak i osvojiti Ligu prvaka izvođenjem sedmeraca (konačni rezultat bio je 39:38).

Za Kielce su tada igrali Manuel Štrlek, Marin Šego i Ivan Čupić, dok Denis Buntić zbog ozljede nije nastupio u finalu.

Čupić je nakon toga otišao u Vardar i postao prvi igrač u povijesti koji je dvije godine zaredom s dva različita kluba osvajao Ligu prvaka. Upravo Čupićevim pogotkom u zadnjoj sekundi finalne utakmice makedonski sastav srušio je favorizirani PSG s 24:23. Osim Čupića, prvaci Europe tada su postali i Luka Cindrić i Igor Karačić.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider