Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ovo nitko nije očekivao

Anonimac priredio senzaciju u Rimu: Izbacio drugog tenisača svijeta i sad ide na Bornu Ćorića

U osmini finala ATP turnira u Rimu Borna Ćorić će igrati protiv Fabiana Marozsana.

Fabian Marozsan i Carlos Alcaraz (Foto: Afp)

Mađarski 23-godišnji kvalifikant Fabian Marozsan (ATP - 135.) kreator je senzacionalne pobjede u 3. kolu ATP Masters 1000 turnira u Rimu, gdje je sa 6-3, 7-6 (4) svladao drugog tenisača svijeta Španjolca Carlosa Alcaraza te će biti suparnik Borni Ćoriću u osmini finala.

Ovogodišnji turnir u Rimu prvo je natjecanje na razini ATP Toura na kojem je Marozsan uopće nastupio u glavnom turniru, a na seriji Mastersa 1000 do sada nikada nije zaigrao ni u kvalifikacijama.

Da bi došao do glavnog turnira 23-godišnji Mađar je izbacio Kazahstanca Skatova (6-0, 2-6, 7-5) i Brazilca Meligenija Alvesa (7-5, 6-1), da bi pobjednički niz nastavio u glavnom turniru svladavši u prva dva kola Francuza Corentina Mouteta (6-0, 6-7, 6-2) i Čeha Jirija Lehečku (4-6, 6-1, 7-6).

Hajduk - Dinamo VIDEO Snimka iz drugog kuta: Pogledajte kako su juniori Hajduka šokirali Dinamo divider

No, nitko nije mogao očekivati da će Mađar dočekati i osminu finala u ždrijebu. Alcaraza je "izbombardirao" forhendima i iskoristio nešto lošije izdanje drugog igrača svijeta. Mađarskom tenisaču odličnog servisa za osvajanje prvog seta dovoljan je bio jedan 'break', a kad je novi napravio za 4-3 u drugom setu, nagovijestio je senzaciju.

Alcaraz se vratio u sljedećem gemu. Odluka je ostavljena za 'tie-break' u kojem je drugi tenisač svijeta poveo sa 4-1 i činilo se da će napraviti preokret. No, dogodilo se upravo suprotno - Marozsan je napravio niz od šest poena i probio se do osmine finala na svom prvom natjecanju na razini ATP Toura. Do danas mu je najveći uspjeh bilo osvajanje dva Challengera, ove godine u turskoj Antalyji i prošle godine u Banja Luci.

Arijan Ademi VIDEO Fantastična golčina Arijana Ademija, kako je samo lijepo pogodio divider

Španjolac, koji će se za tjedan dana vratiti na vrh pojedinačne ATP ljestvice, od pariškog dvoranskog Mastersa 2021. i poraza od Huga Gastona, koji je tada bio rangiran kao 103. na svijetu, nije izgubio od tenisača izvan društva Top 100. Fabian Marozsan je prekinuo taj niz.

Mađar će u srijedu igrati meč za četvrtfinale protiv najboljeg hrvatskog tenisača Borne Ćorića (ATP - 16.) koji je sa 7-6 (3), 6-1 svladao Španjolca Roberta Carballesa Baenu (ATP - 51.).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider