Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo!

Mektić i Pavić plasirali se u finale ATP Finalsa u Torinu, deveto u 2022. godini

Mektić i Pavić plasirali su se u finale parove ATP Finalsa u Torinu.

Mektić i Pavić (Foto: Afp)

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić plasirali su se u finale parova na ATP Finalu u Torinu, oni su u polufinalu nadigrali Britanca Lloyda Glasspoola i Finca Harrija Heliovaaru sa 6:4, 6:7 (4), 10:6.

Utakmicu po utakmicu: Specijal s Tomislavom Stipićem Utakmicu po utakmicu (18): Specijal s Tomislavom Stipićem divider

Za Mektića i Pavića ovo će biti deveti finale u 2022. godini, dosada su osvojili pet naslova, a čak 21. od početka suradnje početkom 2021. godine. Lani su osvojili Wimbledon i olimpijsko zlato u Tokiju, a pobjeda u nedjelju bi zacijelo bila treći najvredniji trofej otkako igraju zajedno.

Saša Lugonjić, novinar Nove TV Kramarić će startati na poziciji napadača, Dalić namijenio Livaji ulogu prvog džokera divider

Tijekom susreta naš par nije niti jednom izgubio svoj servis, spasili su svih pet break lopti s kojima su bili suočeni, a tri od njih bili su odlučujući poeni u gemu. S druge strane, oduzeli su servis Britancu i Fincu u trećem gemu prvog seta što im je bilo dovoljno za osvajanje prve dionice.

No, Glasspool i Heliovaara mnogo su bolje odigrali tie break drugog seta pa je pitanje pobjednika odlučeno u meč tie breaku. I njega su bolje otvorili Britanac i Finac koji su poveli sa 2:0, no Mektić i pavić su odmah uzvratili s četiri uzastopno osvojena poena kojima su preuzeli kontrolu rezultata. Kada su napravili još jedan mini break i poveli sa 9:5 te osigurali četiri vezane meč lopte bilo je jasno kako će se plasirati u finale.

Vatreni na treningu VIDEO Četiri dana dijeli nas od Maroka: Vatreni zaigrali s djevojkama iz akademije PSG-a divider

Olimpijski pobjednici su do finala u Torinu stigli bez poraza jer su slavili i u sva tri dvoboja u skupini, a suparnici za trofej bit će im Amerikanac Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury koji su u prvom polufinalu svladali prvi par svijeta Nizozemca Wesleyja Koolhofa i Britanca Neala Skupskog sa 7:6 (7), 6:4. Ram i Salisbury do finala su također stigli bez poraza u Torinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider