Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Posebno izdanje

Utakmicu po utakmicu (18): Specijal s Tomislavom Stipićem

U specijalnom izdanju podcasta Utakmicu po utakmicu gost je bio Tomislav Stipić.

Posljednje ovogodišnje izdanje podcasta Utakmicu po utakmicu obogatio je svojim gostovanjem Tomislav Stipić. Karizmatični trener, koji ima jednu posebnu kombinaciju hrvatsko-njemačkog mentaliteta, u razgovoru s Valentinom Miletić, Mateom Pukšarom i Ivanom Ljubićem dotaknuo se niz aktualnosti.

Nezaobilazna tema, ujedno i ona kojoj su posvetili najviše vremena, bio je HNL. Stipić je nešto manje od dvije godine proveo na klupi Slaven Belupa i dobro je upoznat s ovdašnjim nogometnim prilikama, makar je cijelu ovu godinu proveo u Latviji gdje je senzacionalno osvojio Kup na klupi tamošnjeg povratnika u prvu ligu Aude.

"Jednog dana, kad-tad, bit ću trener Hajduka"

Na osebujan način Stipić je objasnio zbog čega HNL smatra najboljom ligom na svijetu, kojeg aktualnog trenera iz HNL-a izuzetno cijeni.

Poseban prostor dobio je i Hajduk za kojeg je ustvrdio da je nešto više od nogometnog kluba, vjera i religija, odaslavši samouvjerenu poruku: "Ja ću jednog dana, kad-tad, biti trener Hajduka."

U razgovoru s našim voditeljima Stipić je otkrio i da mu ugovor vrijedi do 31. prosinca i da još ne zna gdje će nastaviti trenersku karijeru. Želje su mu Engleska i Njemačka odnosno neki klub iz tih liga, ali svjestan je da ne treba preskakati stepenice i da u ovom trenutku možda i nije realno da mu dođe ponuda s tih adresa.

"Ivušić je bolji od Livakovića, ali mi ne bi branio"

U kadru hrvatske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo našlo se ukupno šest igrača iz HNL-a što je Stipiću izuzetno drago. Analizirajući ih pojedinačno, rekao je da je za njega Ivica Ivušić bolji vratar od Dominika Livakovića, ali da ima jedan "minus" i da mu je jasno zašto je Livaković broj jedan u reprezentaciji.

Prelaskom na reprezentativne teme, Stipić je naglasio da je ovo Svjetsko prvenstvo za njega najbolje moguće, obrazlozivši zašto to misli.

Odigrao je i Golmaniju u sklopu koje je prognozirao da će Hrvatska postati novi svjetski prvak pobjedom protiv Argentine u finalu.

Na koncu, neizostavan je bio i njegov osvrt na rubriku koja je dobila ime po njemu: Trofej Tomislava Stipića.

Cijelu emisiju pogledajte u videu na vrhu članka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider