Tenis
SPORTOVI
Tenis
Što je sad ovo?

Ugledni novinar skenirao QR kod na Đokovićevu testu i pokazalo mu da je negativan?!

Nevjerojatno je sve što se događa oko Novaka Đokovića i s njegovom pričom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mnoge je u Srbiji iznenadila vijest kako je Novak Đoković 16. prosinca prošle godine saznao da je pozitivan na koronavirus. Upravo je na temelju tog nalaza Đoković pokušao dobiti liječničko izuzeće s kojim je htio ući u Australiju mimo tamošnjih pravila, koja govore da svi koji ulaze u tu zemlju moraju biti cijepljeni protiv COVID-a.

Zanimljivo je da javnost nije znala da je Đoković pozitivan, a on je tih dana bio prilično aktivan, pa se družio na jednom okupljanju s djecom, bio na predstavljanju poštanske marke, čak se dva dana poslije saznanja o pozitivnom nalazu fotografirao u redakciji francuskog L'Equipea.

gol expired VIDEO Australski novinari u studiju izvrijeđali Novaka Đokovića, nisu znali da su kamere uključene divider

Kad su strani novinari na konferenciji za medije Đokovićeve obitelji inzistirali da se razjasni ta situacija, njegov brat je prekinuo press-konferenciju.

Đokovićev pravni tim je pozitivni test priložio na saslušanju na sudu, pa je tako i dospio u javnost. A na dokumentu se nalazi i obavezni QR kod, koji su neki odlučili skenirati.

U redakciju gol.hr-a javio se jedan čitatelj koji tvrdi da je skenirao spomenuti QR kod te mu se isprva pojavio rezultat testa koji je bio negativan.

Jučer se tijekom dana taj nalaz promijenio, pa je postao pozitivan. Isto se dogodilo poznatom teniskom novinaru koji je pisao za New York Times i Spiegel, Benu Rothenbergu, koji je sve objavio na Twitteru.

''Ljudi, ovo postaje sve sumnjivije. Đoković je objavio pozitivan test na COVID od 16. prosinca koji ima QR kod na sebi. Kada skeniraš kod, vodi te na web-stranicu koja pokazuje da je test negativan, a ne pozitivan.''

gol expired Nova istraga: Đokovićev ostanak još uvijek pod velikim upitnikom, snimke dokazuju da je lagao vlastima? divider

Isti se novinar, kojeg optužuju da je i inače nesklon Đokoviću, nešto kasnije oglasio na Twitteru s novim rezultatima.

''Opet sam probao i sad mi pokazuje suprotno: pozitivno. Tko mulja s ovom stranicom?''

''Ljudi cijelo vrijeme dobivaju različite rezultate, malo negativan, malo pozitivan. A skeniraju isti QR kod. Ne znam što da više mislim, bizarno'', napisao je na kraju na tu temu Ben Rothenberg.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider