Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nije se držao mjera

Objavljen dokument o pozitivnom nalazu Đokovića: Ako je istinit, onda je dokaz kako je danima zaražen hodao među ljudima i družio se s djecom

Odvjetnici tvrde da je Novak Đoković 16. prosinca bio pozitivan na koronavirus.

Pozitivan nalaz Novaka Đokovića (Foto: Sky.com/GOL.hr)

Nakon maratonskog saslušanja sud u Melbournu poništio je odluku o ukidanju vize i pustio Novaka Đokovića, koji, prema posljednjim informacijama iz Australije, čeka odluku o mogućem uhićenju i deportaciji iz zemlje.

Iako se dugo vremena nagađalo je li srpski tenisač cijepljen, napokon je potvrđeno da nije.

Glavni argument Đokovićeve strane na sudu bio je taj da je on ispunio kriterije za privremeno medicinsko izuzeće od cijepljenja protiv bolesti COVID-19 jer je bio zaražen u prosincu. Pozvali su se na mišljenje jedne ekspertne skupine u Australiji po kojoj oni koji su nedavno preboljeli COVID mogu odgoditi cijepljenje do šest mjeseci nakon akutne bolesti kao privremeno izuzeće zbog "teške medicinske bolesti".

Prema tim navodima, on je dva puta bio pozitivan na COVID, u lipnju 2020. i 16. prosinca 2021. godine, što je izazvalo veliku zabrinutost.

Samo 24 sata kasnije, 17. prosinca, Đoković je snimljen na svečanosti Teniskog saveza Beograda u društvu velikog broja djece. Ondje je dijelio pehare najboljim mladim tenisačima, a kao što se može vidjeti na fotografijama, srpski tenisač nije nosio masku niti je držao distancu.

gol expired Đokovićeva nova pobjeda, zasad je slobodan: Ministar odgodio odluku o deportaciji, ali je najavio kako je to još uvijek moguće divider

Također, francuski L'Equipe objavio je fotografiju Đokovića od 18. prosinca sa snimanja jednog editorijala, a tom prilikom nikome nije rekao da je pozitivan.

gol expired U javnost pušteni detalji razgovora s Đokovićem u zračnoj luci: ''Jeste li cijepljeni?'' divider

Za kraj dodajmo da su njegovi odvjetnici na saslušanju priložili dokument koji potvrđuje da je srpski tenisač bio pozitivan na spomenuti datum.

Pozitivan nalaz Novaka Đokovića Pozitivan nalaz Novaka Đokovića (Foto: Sky.com/GOL.hr)

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider