Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sada se sve zna

U javnost pušteni detalji razgovora s Đokovićem u zračnoj luci: ''Jeste li cijepljeni?''

Novak Đoković pobijedio je australske vlasti na sudu u Melbourneu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković odnio je pobjedu na sudu u Melbourneu nakon što je sudac presudio u njegovu korist i naredio ga se pusti iz imigracijskog pritvora te mu se vrati putovnica. Prema toj odluci, sud je poništio odluku vlasti da mu se uskrati viza te je on sad slobodan ući u zemlju.

Ipak, dok smo ovo pisali, još uvijek je bilo nejasno znači li to da može ostati u zemlji i zaigrati na Australian Openu, prvom Grand Slam turniru teniske sezone, koji je osvojio čak devet puta.

Vlasti su najavile moguće novo ukidanje vize, a to se može dogoditi ako ministar za imigracijska pitanja odluči iskoristiti svoje pravo da osobno ukine vizu Novaku Đokoviću. No taj potez značio bi kako se srpskom tenisaču brani ponovni ulazak u zemlju sljedeće tri godine.

gol expired Đokovićeva nova pobjeda, zasad je slobodan: Ministar odgodio odluku o deportaciji, ali je najavio kako je to još uvijek moguće divider

Nakon što je sudac presudio u korist Noleta, u javnost su pušteni neki dijelovi intervjua s imigracijskim osobljem po dolasku u zračnu luku. Već tada je Đoković priznao da nije cijepljen.

Transkript razgovora imigiracijskog osoblja i Đokovića

Imigiracijsko osoblje: "Koji su vaši razlozi dolaska u Australiju?"

Novak Đoković: "Ja sam profesionalni tenisač i glavni razlog mog dolaska u Australiju je nastup na Australian Openu u Melbourneu."

Imigracijsko osoblje: "Sada imam pitanje u vezi s vašim cijepljenjem, jeste li cijepljeni?"

"Nisam", rekao je Đoković pa dodao kako je dva puta bio pozitivan na koronavirus, u lipnju 2020. i 16. prosinca 2021. godine.

Ubrzo nakon toga imigracijsko osoblje je upozorilo Đokovića da bi mu viza za ulazak u državu mogla biti odbijena, ali da ima dvadeset minuta da ospori njihovu odluku s novim dokazima.

gol expired Srpski mediji u ekstazi nakon Đokovićeve pobjede: "Ne može mu nitko ništa, jači je od države" divider

Novak Đoković: "Dajete mi 20 minuta da priložim dodatne informacije koje nemam?" upitao je pa nastavio:

"U 4 sata ujutro? Stavljate me u vrlo neugodnu situaciju u 4 sata ujutro. Ne mogu nazvati direktora teniskog saveza Australije, ne mogu se povezati ni sa kim iz države Viktorija kroz teniski savez. Stavili ste me u vrlo neugodnu situaciju, ne znam što bih vam još rekao. Sve što su tražili od mene je tu", objasnio je Đoković.

"Ne bih sjedio ovdje pred vama da nisam ispunio sva pravila koje je postavila vaša vlada. Ne znam što bih mislio, ovo je za mene malo šokantno da ćete mi otkazati vizu, ali na temelju čega?" zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider