Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Tenis
love 2:0

Kanada promijenila plan već za prvi meč: Ćorić igra protiv Grand Slam pobjednika Pospisila!

S početkom od 14 sati na rasporedu je susret 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Kanade.

Denis Šapovalov (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ovog vikenda na rasporedu su susreti 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa, a u jednom od njih Hrvatska u Osijeku dočekuje Kanadu. Borna Ćorić otvorit će susret protiv Kanađana, a njegov suparnik od 14 sati neće biti Peter Polansky, već Grand Slam pobjednik u parovima Vasek Pospisil.

Bit će to prvi susret Ćorića i Pospisila, koji je poražen u četiri seta od Marina Čilića na nedavno završenom Australian Openu. Čilić je lagano dobio prva dva seta sa 6:2, 6:2, a potom je Kanađanin dobio treći sa 6:4, prije nego je Čilić u tie-beraku završio meč.

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan nije u postavu uvrstio najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića, koji je u nedjelju igrao finale Australian Opena u pet setova protiv Švicarca Rogera Federera. Krajan je objasnio da nema govora o ozljedi.

"Nema nikakvih problema, nema ozljeda, nije ni toliko umoran, ali nije na sto posto i bilo bi preriskantno staviti ga sutra, a ovako možemo računati na njega u sljedećim danima", objasnio je Krajan.

Drugi meč dana igrat će Viktor Galović, 181. na ATP ljestvici, i Denis Šapovalov, koji je 48. tenisač svijeta. Bolji poznavatelji tenisa znaju tko je Šapovalov zbog njegove atraktivne igre, no mnogi ga znaju po incidentu od prije godinu dana, kada je zbog njega Kanada diskvalificirana.

Kanada je igrala protiv Velike Britanije i pobjedama Vaseka Pospisila izborila je peti meč. Mladi Šapovalov dobio je priliku odlučivati u meču protiv Kylea Edmunda, no stvari nisu išle prema njegovim željama. Gubio je 2:0 u setovima i taman je ispustio svoj servis u trećem setu kada je napravio najveću glupost svoje dosadašnje karijere. Iz bijesa je svom snagom napucao lopticu koja je odsjela na oku glavnog suca Arnauda Gabasa. Francuski sudac je odmah prevezen u bolnicu, Šapovalov je diskvalificiran, a Kanada poražena s 3:2.

Taj incident promijenio je mladog tenisača na bolje. Šapovalov (18) je ulaskom u polufinale Rogers Cupa postao najmlađi sudionik završnice na Masters 1000 turnirima i to svega šest mjeseci nakon što je osramotio sebe i iznevjerio reprezentaciju Kanade. Kanađanin je na tom turniru slavio protiv Juan Martina Del Potra, Rafaela Nadala i Adriana Mannarina, prezentiravši strašan tenis koji je zaludio fanove bijelog sporta.

Šapovalov je nakon toga nastavio svoj uzlet na ATP ljestvici, te se trenutno nalazi na 48. mjestu.

U subotu je na rasporedu meč igre parova, u kojem će Ivan Dodig (8. na ATP ljestvici parova) i Franko Škugor (38. na ATP ljestvici parova) igrati protiv kanadske kombinacije Daniel Nestor i Vasek Pospišil.

Nestor (45) je 60. na ATP ljestvici parova, a do sada je u karijeri osvojio 77 turnira u konkurenciji parova, uključujući i zlato na Olimpijskim igrama 2000. godine u Sydneyu. Nestor je osvojio sedam Grand Slam naslova u parovima i on je jedini igrač u povijesti tenisa koji je osvojio sva četiri Grand Slama, sve turnire iz Masters serije, završni turnir na kraju godine i zlatnu olimpijsku medalju u parovima barem jednom. Pospišil je 266. na ljestvici parova, a u paru je osvojio Wimbledon 2014. godine.

Postoji šansa da već u subotu vidimo Marina Čilića u paru s Ivanom Dodigom, a ukoliko Kanada bude vodila 2:1, trećeg igrača svijeta vidjet ćemo sigurno u nedjelju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider