Tenis
SPORTOVI
Tenis
diskvalifikacija

Drama u Davis Cupu: U odlučujućem meču pogodio suca u glavu!

Nepromišljeni potez Denisa Shapovalova koštao je njegovu reprezentaciju ispadanja iz Davis Cupa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iza nas je uzbudljiv vikend u Davis Cupu u kojem smo svjedočili nekoliko velikih iznenađenja, ali i jednom detalju koji je mogao imati vrlo nesretan epilog. Za najveće iznenađenje se pobrinula Belgija koja je izbacila Njemačku, dok je Hrvatska bila na pragu senzacije i pobjede protiv Španjolske, ali je favorizirani gost u Osijeku okrenuo 1:2 i slavio s 3:2. Za najnepopularniji potez vikenda pobrinuo se Kanađanin Denis Shapovalov, zbog kojeg je njegova reprezentacija izgubila meč.

Nakon dvije velike pobjede Vaseka Pospisila u pojedinačnoj konkurenciji, s kojima je Kanada protiv Velike Britanije izborila peti dvoboj, mladi 17-godišnji Shapovalov igrao je odlučujući meč. Nakon što je izgubio prva dva seta i početni udarac u trećem Kanađanin je iz frustracije svom snagom napucao lopticu, koja je završila na licu francuskog suca Arnauda Gabasa.

Shapovalov je to učinio nehotice, odmah se došao ispričati, ali pravila su jasna. Veliki je to peh za 17-godišnjaka koji si je ovim potezom obilježio karijeru, a jasno je da nije imao namjeru gađati suca. Od svega što je mogao pogoditi u dvorani, Shapovalovova loptica odsjela je ravno na glavi nesretnog suca...

"Osjećam se posramljeno. Iznevjerio sam navijače, svoje suigrače, svoju reprezentaciju. Naučit ću iz ove pogreške i obećajem da se više nikada ništa slično neće ponoviti", rekao je Shapovalov novinarima nakon meča.

Kanađanin je tim potezom diskvalificiran, što znači da je Velika Britanija izborila 2. kolo Davis Cupa ukupnom pobjedom 3:2.

Francuski sudac je nedugo nakon snažnog udarca dobio plavi podljev krvi pod okom. Izgledao je poput boksača koji je primio snažan kroše... Srećom samostalno je napustio sudačku stolicu i nadamo se da neće imati nikakvih daljnjih posljedica s okom. Shapovalova vjerojatno čeka dodatna kazna od ITF-a.

"Može dobiti kaznu do 12 tisuća dolara i zabranu nastupa u Davis Cupu. Jasno je da mu namjera nije bila pogoditi suca, ali nešto će se morati napraviti po tom pitanju", stoji u službenom priopćenju ITF-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider