Tenis
SPORTOVI
Tenis
žao mu je nadala, ali...

Čilić sredio Nadala, a sada ima veliku priliku za novo Grand Slam finale: ''On također udara jako''

Marin Čilić plasirao se u polufinale Australian Opena nakon pobjede protiv Rafaela Nadala.

Marin Čilić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Marin Čilić osvojio je dramu u pet setova protiv prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala. Španjolac je na kraju zbog zdravstvenih problema predao meč nakon breaka Čilića u odlučujućem, petom setu.

''Bila je ovo nevjerojatna predstava obojice, ali Rafa nije imao sreće. Uvijek daje sve od sebe i šteta što je ovako završilo za njega. Bio sam koncentriran u ta prva dva gema petog seta i podizao sam intenzitet. Za mene je bilo važno da ne gledam preko mreže nego nastavim sa svojom igrom'', rekao je Čilić na terenu nakon velike pobjede.

Marin je stvarno igrao dobro i nije dao Nadalu da prelomi meč.

''Igrao sam sve bolje što je meč odmicao. Imao sam dosta prilika u svim setovima, ali Rafa je pogađao u ključnim trenucima. Tako je uvijek s njim. Nakon tie-breaka sam znao da moram podići igru. Želio sam bolje servirati i počeo sam bolje osjećati loptu. Na kraju je bilo napeto, ali što se intenzitet podizao igrao sam sve bolje.''

Marinu se nakon Wimbledona otvara još jedna prilika za finale Grand Slama. U polufinalu ga u četvrtak ujutro čeka 49. tenisač svijeta Kyle Edmund koji je izbacio Bugarina Dimitrova.

"Za taj meč ću se pripremiti kao i za svaki drugi. Iza Kylea je sjajna serija. Dobio je nekoliko teških mečeva i igra odlično. Njegova igra je atraktivna, ima odličan servis i forhend. Na papiru sam ja možda favorit, no Edmund je zaslužio plasman u polufinale. Sasvim sigurno bit će to zanimljiv meč'', rekao je Čilić.

Britanac rođen u Južnoj Africi ima razoran forhend, no Marin je veliki favorit u ovom polufinalu. Ukoliko pobijedi, u finale će ući kao treći tenisač svijeta, što bi bio najbolji renking njegove karijere.

Marin nakon Australije stiže u Hrvatsku gdje ga čeka susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Kanade, koji će se od 2. do 4. veljače održati u dvorani Gradski vrt u Osijeku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider