Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Najavili Maroko

Modrić: "Ako postanemo svjetski prvaci, odmah ću se umiroviti, prva utakmica je ključna"

Hrvatska i Maroko utakmicu 1. kola Svjetskog prvenstva igraju sutra od 11 sati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik i kapetan hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić i Luka Modrić pojavili su se pred novinarima dan prije utakmice Hrvatske i Maroka na Svjetskom prvenstvu 2022.

Pitanje za izbornika. Jeste li zabrinuti nakon što smo vidjeli da su arapske momčadi pokazale kvalitetu?

"Vidjeli smo da je Saudijska Arabija pobijedila Argentinu, da je Tunis remizirao s Danskom. To je još jedno upozorenje da nema lakih suparnika. Respektiramo Maroko, tako ćemo i ući u utakmicu“, kazao je Dalić.

Je li Modrić donio odluku o odlasku u reprezentativnu mirovinu?

"Još nisam donio odluku, ne želim da to bude tema dok smo na SP-u. Tu sam da uživamo i da odigramo dobar turnir. Dokle ćemo dogurati, vidjet ćemo. Imamo vjeru u naše mogućnosti, ako budemo igrali kao prije, možemo puno. Sutra nas čeka teška utakmica, vjerujem da možemo odigrati dobro i nadati se povoljnom rezultatom“, kazao je Modrić.

Livaja se priključio treninzima

Jeste li zadovoljni s pripremama i možete li otkriti udarnu momčad?

"Iskoristili smo ovo vrijeme da se adaptiramo na klimu i uvjete koji nas ovdje čekaju. Dečki su odradili maksimalno, mislim da su spremni za utakmicu. Izabrali smo ono što je najkvalitetniji, u smislu brzine, agilnosti i kvalitete. Livaja se uključio u treninge, nemamo nikakvih problema“, kazao je Dalić.

Kako se kapetan osjeća?

"Osjećam se jako dobro, naravno da postoji pozitivna trema. Uzbuđen sam predvoditi Hrvatsku na velikom natjecanju. Radili smo dobro, trenirali ujutro da se priviknemo na satnicu. Ekipa diše ujedinjeno, mislim da smo spremi".

gol expired Izbornik Maroka: "Nisam zvao Vahu, Hrvatska je favorit, ali idemo na pobjedu" divider

Kako se Modrić osjećao 2018., a kako sada?

"Ne volim uspoređivati 2018. i sadašnjost. Dobro se osjećam, zdrav sam i spreman. To je jedino što mogu reći".

Kako se izborniku čini momčad Maroka i što kaže o smjeni Halilhodžića?

"Napravili smo analizu, mislim da je Maroko dobro složena momčad, dobra na svim pozicijama. Halilhodžić ih je odveo na SP, ali to ne želim komentirati. To je njihova stvar. Znamo da će imati podršku navijača".

Kako Modrić vidi Maroko?

"Fenomenalna ekipa s igračima koji igraju u velikim klubovima. Očekujem nas teška utakmica, morat ćemo biti na najvišoj razini da izvučemo pozitivan rezultat".

Luka bi se umirovio pod jednim uvjetom

Ronaldo je rekao da bi se odmah umirovio ako bi Portugal postao svjetski prvak. Vrijedi li to i za vas?

"Daj Bože da se to dogodi. Ako je to uvjet, potpisujem odmah da se i ja umirovim. Poruka navijačima je da ćemo dati sve da budu ponosni i zadovoljni. Dat ćemo maksimum i da nam budi podrška kao što su uvijek bili".

"Teško je reći što je bolje. Nikad se nije igralo pa se ne zna. Vidjet ćemo. Možda je plus što smo u sredini sezone i punoj smo snazi. Nije kraj sezone pa da neki traže alibije u umoru. Sutra ćemo vidjeti što je bolje".

Tko će igrati u prvih 11? ANKETA Izaberi prvih 11 Hrvatske protiv Maroka! divider

Hrvatska je u Rusiji ostvarila najveći uspjeh. Je li još u mislima?

"Sve što smo prošli u Rusiji, o tome ćemo uvijek razgovarati. Ali sada to treba staviti sa strane. Dosta je igrača otišlo, ali došlo je i dosta mladih koji su donijeli novu energiju. Stari su mladima pomogli da se prilagode i olakšaju im. Ako postignemo rezultat, odlično, ako ne, najbitnije je da možemo izaći s terena uzdignute glave znajući da smo dali sve od sebe".

Dalić prokomentirao poraz Argentine

"Mi smo oprezni i s respektom. Igrali smo prije nekoliko dana protiv Saudijske Arabije i ja sam rekao da je to odlična momčad. To je još jedan pokazatelja da moramo biti maksimalno fokusirani ako želimo napraviti pravi rezultat".

Kada je Modrić prvi put pomislio da bi mogao igrati na SP?

"Počeo sam sanjati i razmišljati o tome gledajući SP 1998., kada je Hrvatska napravila povijesni rezultat i osvojila broncu. To gledaš kao navijači i sanjaš da i ti možeš jednog dana to napraviti. Nema veće časti. Put je bio težak, ali najbolje stvari ne dolaze lako. Nije bilo lako, ali zato sam još više ponosan".

Navijač Maroka Marokanci ne žale Vahu i napadaju Hrvatsku, Nepalci pamte predsjednicu: "Gdje vam je ona bombastična plavuša?'' divider

Hrvatska je u Katar stigla s većom reputacijom nego u Rusiji.

"Ne želimo biti goropadni. Znamo da je pritisak velik, nećemo upasti u tu zamku. Idemo utakmicu po utakmicu. Imamo dobar gard, imao se za što uhvatiti. Najvažnije da damo što možemo, a za koliko će to biti dovoljno, to ćemo vidjeti“, kazao je Dalić.

Modrić je istaknuo:

"Hrvatska se uvijek respektirala. Nakon ovih zadnjih rezultata taj respekt je još veći. Moramo ostati skromni i ponizni. Ne smijemo se zanositi velikim izjavama. Idemo korak po korak. Idemo dati maksimum. Ništa ne možemo jamčiti osim da ćemo dati maksimum".

Modrić otkrio što očekuje u Katru

Pitanje za Modrića. Što izbornik mora napraviti da se ponovi Rusija?

"Sve isto što je radio u Rusiji. Mogli bi o tome dugo pričati. Otkad je sa nama doveo nas je na velike razine. Napravio je više nego što se očekivalo. Radi stvari koje je radio i prije. Mi smo zadovoljni s njegovim znanjem, skromnošću i liderstvom. Izbornik mora biti takav kao što je bio. I to je to".

Što Modrić očekuje na osobnoj razini? U Rusiji je bio Zlatna lopta?

"Nikada nisam sebe stavljao sebe u prvi plan. Momčad je prva. Momčad uvijek izbacuje pojedince. Tko će to biti. Nikada nisam stavljao osobni interes u prvi plan. Sve ekipe koje dolaze namjeravaju otići do kraja. Ni mi nismo došli ovdje samo sudjelovati. Moramo dati maksimum, pa ćemo vidjeti".

Osjećate li se jednim od najvećih veznih igrača svih vremena?

"Ne mogu dati odgovor na to pitanje. Taj odgovor moraju dati ljudi koji se bave tim debatama. Što je za mene sljedeće? To je utakmica protiv Maroka, sve ostalo me ne zanima".

Utakmica protiv Maroka je ključna

Prva utakmica je za Hrvatsku uvijek bila najvažnija?

"Definitivno razmišljamo samo o prvoj utakmici. Ona je prioritet. Jako je važno kako ćemo otvoriti. Po svima nama je krucijalna. Tako ćemo joj pristupiti i nadam se da ćemo biti pravi, Želimo odigrati kao u Ligi nacija. Neće biti lako, čeka nas nezgodna reprezentacija. Otvaranje SP važna je za stvaranja ambijenta. Ostaju dvije utakmice, ali sutrašnja utakmica je ključna“, kazao je Modrić.

Dalić je dodao:

"Ne volim šušur, ali svjestan sam da je Hrvatska postala zanimljiva svijetu. Hrvatska je to i zaslužila svojim rezultatima. Ne znam koja je to reprezentacija iz tako male države u 20 godina osvojila dvije medalje na SP".

Što Modrić misli o Marokancima?

"Mogu sve reći najbolje o marokanskim igračima, igrao sam s njima u Tottenhamu i Realu. Imaju sjajne igrače i jaku momčad", zaključio je.

Tko treba, uz Joška Gvardiola, biti startni stoper Vatrenih na SP-u?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider