Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Najavio utakmicu

Izbornik Maroka: "Nisam zvao Vahu, Hrvatska je favorit, ali idemo na pobjedu"

Hrvatska i Maroko utakmicu 1. kola skupine C Svjetskog prvenstva igraju sutra od 11 sati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik i kapetan Maroka Walid Regragui i Romain Saiss održali su press-konferenciju dan prije utakmice Hrvatske i Maroka na Svjetskom prvenstvu 2022.

Prvi je riječ uzeo izbornik Regragui.

"To će biti vrlo izazovna utakmica za nas. Pripremili smo se, upoznali smo se sa suparnikom, poradili na svim detaljima. Spremni smo za veliku utakmicu".

Kapetan Saiss ističe:

"Hrvatska je vrlo jaka momčad i zato će to biti izazovna utakmica. Imat ćemo veliku podršku navijača, na nama igračima je da napravimo sve što možemo na travnjaku".

Favoriti se muče na startu.

"Gledali smo Senegal koji je trebao pobijediti Nizozemsku, vidjeli smo što je napravili Saudijska Arabija. Znamo kvalitetu svojih igrača, imamo vrhunske igrače, top kvalitete. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu“, kazao je izbornik Maroka.

Jesu li igrači Maroka pod pritiskom? Očekivanja javnosti su velika…

"Nismo pod stresom ili pritiskom. Sretni smo što možemo predstavljati našu momčad na tako velikom natjecanju. Došli smo u Katar pobjeđivati i ostati što duže u natjecanju. Igrat ćemo nogomet kakav znamo, sa srcem, ali i s glavom“, kaza je Saiss.

Marokanci tvrde da su Vatreni favoriti

Mislite li da je Hrvatska favorit u ovoj utakmici? I što kažete na Luku Modrića, spremate li neku posebnu taktiku za njega?

"Da, mislim da je Hrvatska favorit. Igrali ste u finalu prošlog prvenstva, imate Zlatnu loptu Luku Modrića, no ostajem fokusiran na svoje igrače. Imao i mi zvijezde: Hakimi, Mazraoui, Ziyech…

Ako budemo fokusirani na Modrića, to će biti pogreška. Imamo pozitivan stav, želim da izađemo i odigramo utakmicu poslije koje se nećemo kajati“, kazao je izbornik Maroka.

gol expired Strani novinari više nego ikad hrle na druženja s Vatrenima: Svi bi htjeli Modrića divider

Hoće li u taktičkom smislu biti važan posjed lopte?

"Vidimo kako je Saudijska Arabija pobijedila Argentinu. Posjed lopte nije bitan, bitno je pobijediti. Trenirali smo desetak dana u trening-centru u Španjolskoj, dobro smo se pripremili“, nastavio je Regregui.

"U Dohi ima puno Marokanaca, znamo da će navijači biti uz nas, igrat ćemo kao da igramo pred domaćom publikom. Bit ćemo visoko motivirani".

Sretni su zbog povratka Ziyecha

Koliko je važan Ziyech za vas?

"On je top igrač, nije samo bitan za mene, nego i za momčad. Trebamo najbolje od njega. Vidjeli ste kako je odigrao zadnju utakmicu. Kada je u formi, on je jedan od najboljih igrača na svijetu. Vrlo sam sretan što se vratio u nacionalnu momčad. Ne bojim se kako ćemo odigrati sutra“, kazao je izbornik Maroka.

Što misli kapetan o Ziyechu?

"Sretni smo što se vratio, on je sjajan igrač. Želimo da nam da taj pobjednički mentalitet koji nosi sa sobom. Donosi nam samopouzdanje. Ne bojim se za njega, prošao je teško je vrijeme, ali sada se vratio i vidjet ćemo najbolje od njega na terenu".

Tko će igrati u prvih 11? ANKETA Izaberi prvih 11 Hrvatske protiv Maroka! divider

Regragui je još jednom ponovio:

"Moramo odigrati tako da poslije ne žalimo. Tako želimo odigrati svaku utakmicu. Idemo na pobjedu, nema se tu što kriti".

Uslijedilo je pitanje o problemu efikasnosti, odnosno realizacije.

"Da biste postizali golove, morate dobro igrati. Igra donosi golove".

Izbornik Maroka o Vahi

Jeste li možda razgovarali s bivšim izbornikom Maroka Vahidom Halilhodžićem? On jako dobro poznaje hrvatsku reprezentaciju…

"Nisam s njim pričao. Imamo puno respekta prema Halilhodžiću. Napravio je dobar posao, želim mu zahvaliti što se odveo Maroko na SP. Ja imam svoj stil pripreme utakmice. Hrvatske je jedna od najboljih momčadi u svijetu, tu se sve zna. Nama je najvažnije kako ćemo se mi postaviti. Najviše razmišljamo o sebi“.

Navijač Maroka Marokanci ne žale Vahu i napadaju Hrvatsku, Nepalci pamte predsjednicu: "Gdje vam je ona bombastična plavuša?'' divider

Jeste li spremni?

"Mislim da je ovo drukčije natjecanje. Svima je jednako, svi su usred sezone. Imali smo efektivne prijateljske utakmice. Mislim da smo se dobro pripremili", kazao je Saiss.

Regragui:

"Naravno da imamo veliki respekt prema Hrvatskoj, ali u isto vrijeme smo vrlo samopouzdani. Ne bojimo se nikoga, znamo svoju snagu, znamo da smo kvalitetni", zaključio je Regregui.

Tko treba, uz Joška Gvardiola, biti startni stoper Vatrenih na SP-u?

Ukupno glasova:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider