Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
NIJE IDEALNO, ALI NEMA DRAME

Hrvatska bez pobjede na otvaranju SP-a, slijedi teška bitka u grupi F!

Hrvatska i Maroko odigrali su bez golova u prvom susretu grupe F na Svjetskom prvenstvu.

Galerija Maroko - Hrvatska Marcelo Brozović Mateo Kovačić +7 Maroko - Hrvatska

Hrvatska reprezentacija svoje je nastupe na Svjetskom prvenstvu u Katru otvorila remijem (0:0) protiv Maroka. S jednim su bodom iz ove utakmice obje reprezentacije zadržale velike šanse u borbi za prva dva mjesta u grupi F, u kojoj su još Belgija i Kanada, koje igraju večeras od 20 sati.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra u nedjelju protiv Kanade s početkom u 17 sati.

Medalja je naša Svjetsko prvenstvo 2022: Hrvatska osvojila broncu, Argentina svjetski prvak divider

Hrvatska nije uspjela slomiti vrlo organizirane i disciplinirane Marokance na startu Mundijala, a i ono malo prilika što su dopustili Afrikanci, propušteno je vrlo jalovom igrom u napadu.

Hrvatska nije uspjela ponoviti uspjehe iz SP-a 1998. i 2018., kada su Vatrene pobjede na startu natjecanja odvele do bronce odnosno srebra. Dojam je da je Hrvatska ušla u dvoboj s previše respekta prema Marokancima, koji su se u nekim trenucima sami nudili, te da je ofenzivnija postava od samog početka mogla polučiti trijumf.

Vatreni nisu bili raspoloženi

S premalo igrača Hrvatska je dolazila u suparnički prostor, i to, zajedno s ne baš raspoloženim Lukom Modrićem, nije bilo dovoljno za pobjedu, već samo za remi.

Marokanci su započeli dvoboj mnogo nervoznije. Načinili su u samom početku tri velike pogreške pred svojim kaznenim prostorom, no to nije urodilo izgledom prilikom za hrvatske napadače.

Nikola Vlašić VIDEO Svi su već vidjeli loptu u mreži Maroka: Pogledajte kako je vratar skinuo Vlašićev udarac divider

U 13. minuti prvi udarac na utakmici uputio je Hakimi, no prelagano za Livakovića, a uzvratio je u 17. minuti Perišić dalekometnim pokušajem preko grede.

Utakmica je potom otišla u obostrano spori ritam, s vrlo malo rizika, isprekidanog s mnogo prekršaja. U 46. minuti uslijedila je prva veća šansa i udarac u okvir vrata.

Sosa je dodao u sredinu, a Vlašić uputio udarac koji je zaustavio marokanski vratar. U nastavku akcije lopta je pogodila u Amaratovu ruku, no bez reakcije argentinskog suca. U posljednjim sekundama prvog dijela sjajnu priliku imao je Modrić, ali je njegov šut završio iznad grede.

U prvom poluvremenu Hrvatska je imala 59 posto posjeda lopte, ali je kod izabranika Zlatka Dalića bilo i previše opreza, a premalo rizika.

Luka Modrić Luka Modrić je neuništiv: Stiglo veliko priznanje za kapetana Vatrenih, ovo nitko nije uspio divider

U drugom dijelu Vlašića je zamijenio Pašalić, a drugi je dio kasnio jer su svi igrači i sudac čekali punu minutu da iz svlačionice izađe marokanski veznjak Amrabat.

U 52. minuti nakon kornera iz gužve blokiran je Lovrenov pokušaj, a u 65. minuti Livaković brani Hakimijevu bombu s 25 metara. Hrvatska je imala inicijativu, ali su Vatreni bili posve nemoćni u napadu.

Jeste li zadovoljni bodom protiv Maroka?

Ukupno glasova:

HRVATSKA - MAROKO 0:0

Pred 60.000 gledatelja na stadionu Al Bayt sudio je Argentinac Rapallini.

HRVATSKA: Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić (Majer, 79)- Vlašić (Pašalić, 46), Kramarić (Livaja, 71), Perišić (Oršić, 90)

MAROKO: Bounou - Hakimi, Saiss, Aguerd, Mazraoui (Attiat-Allal, 60)- Ounahi (Sabiri, 80), Amrabat, Amallah - Ziyech, En Nesyri (Hamdallah, 80), Boufal (Ezazouli, 66)

Tablice omogućuje Sofascore

 

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider