Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Neobičnog izgleda

VIDEO Vatreni danas na prekrasnom stadionu, ovdje se već dogodilo jedno veliko iznenađenje

Hrvatska i Japan igraju za prolaz u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Katru.

Galerija Stadion Al Janoub Stadion Al Janoub Stadion Al Janoub Stadion Al Janoub

Nogometaši Hrvatske i Japana odmjerit će snage u susretu osmine finala Svjetskog prvenstva u Katru. Utakmica počinje u 16 sati, a igra se na prekrasnom stadionu Al Janoub, koji može primiti nešto više od 44 tisuće navijača.

Stadion je svečano otvoren u svibnju 2019. godine, a dizajnirala ga je svjetski poznata arhitektica Zaha Hadid. Neobična je izgleda, a nalazi se 22 kilometra južno od Dohe u naselju Al Wakrah.

Jedno od najstarijih stalno naseljenih područja Katra, Al Wakrah, dugo je bilo centar za ronjenje bisera i ribolov. Tradicionalni čamci dhow korišteni u tim aktivnostima inspirirali su dizajn stadiona.

Japan Japanci uvjereni u pobjedu: "Za nas će to biti lagan protivnik, Hrvatska nije blještava ekipa" divider

Nakon što se završi turnir, oko 20.000 sjedala bit će uklonjeno i prevezeno u zemlje kojima je potrebno poboljšanje nogometne infrastrukture.

U najavi današnjeg susreta FIFA je na Twitteru objavila sjajnu snimku stadiona, na kojoj se može vidjeti kako izgledaju unutrašnjost stadiona, svlačionice, ali i tribine.

Dvoboj Vatrenih i Japana bit će sedma utakmica Svjetskog prvenstva koja će se igrati na ovom stadionu. Na ovom stadionu Australija je svladala Dansku s 1:0 i osigurala plasman u osminu finala. 

Također, srpska nogometna reprezentacija protiv Kameruna odigrala je samo 3:3, što im je uvelike smanjilo šanse za plasman u drugi krug. Na kraju su natjecanje okončali na posljednjem mjestu skupine sa samo jednim bodom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider